28.2 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu alege mâine între Fiorentina şi AS Roma

Mutu alege mâine între Fiorentina şi AS Roma

Ziariştii italieni susţin că mâine se va şti cu siguranţă dacă „Briliantul“ semnează prelungirea contractului cu echipa din Florenţa sau dacă gruparea toscană va accepta oferta clubului AS Roma, care doreşte să-l achiziţioneze pe „Briliant“.

Conform presei italiene, „cazul Adrian Mutu“ se apropie de sfârşit, atacantul român anunţându-i pe coechipierii săi de la Fiorentina şi pe antrenorul Cesare Prandelli că este decis să accepte oferta clubului toscan privind prelungirea contractului până în 2012 şi o creştere a salariului cu zece la sută. În această vară, ziariştii peninsulari au scris, în repetate rânduri, că „Briliantul“ ar fi aproape de o despărţire de Fiorentina şi de un transfer la AS Roma, nemulţumit de salariul pe care îl are la formaţia toscană.
Conform site-ului violanews.com, Mutu este aşteptat la antrenamentele Fiorentinei miercuri, direct la Castelrotto, la fel ca portarul Sebastien Frey şi ca jucătorii Gamberini, Vargas şi Papa Waigo, după ce toţi au beneficiat de o vacanţă prelungită. Potrivit sursei citate, Mutu, care este încă la Miami, a discutat cu mai mulţi coechipieri, dar şi cu antrenorul Cesare Prandelli, spunându-le tuturor că vrea să rămână la Fiorentina şi că mâine va semna contractul până în 2012, cu mărirea de salariu de zece la sută propusă de conducere.
Preşedintele clubului „viola“, Andrea della Valle, a spus că nu se îndoieşte că Mutu va rămâne la gruparea din Florenţa.
„Nu am nici un dubiu că Mutu va rămâne la Fiorentina. Nici un moment nu am avut“, a dezvăluit Andrea della Valle.

Totti: Mutu s-ar încadra bine la AS Roma

Corriere dello Sport susţine, la rândul său, că mâine se va şti cu siguranţă dacă Mutu semnează prelungirea contractului cu Fiorentina sau dacă gruparea toscană va accepta oferta clubului AS Roma, care doreşte să-l achiziţioneze pe „Briliant“.
„În faţa unor oferte de un anumit tip poate fi greu să rezişti. Mutu place la jumătate din Europa. Să zicem Arsenal, câteva echipe germane şi AS Roma, care va face o ofertă. Trebuie să fie o superofertă, dat fiind faptul că Fiorentina a primit deja una de 18 milioane, iar Mutu este încă la Florenţa. Toţi spun că va veni curând. Foarte curând. Marţi“, a scris sursa citată.
De altfel, căpitanul echipei AS Roma, Francesco Totti, a declarat că vicecampioana Italiei are nevoie de un atacant care să facă diferenţa şi consideră că jucătorul cel mai indicat pentru un transfer ar fi Adrian Mutu.
„Sper să aducem un atacant mare, un jucător care să facă diferenţa. Mutu este peste toţi, pentru că a demonstrat că este un jucător mare, care poate face diferenţa şi care place tuturor echipelor. Dacă ar putea veni, s-ar încadra bine în stilul de joc al echipei noastre“, a spus Totti, jucător de a cărui părere se ţine cont întotdeauna la clubul din capitala Italiei.
Francesco Totti a negat informaţia publicată de presa italiană conform căreia i-ar fi telefonat lui Mutu pentru a-l convinge să vină la AS Roma: „Nu am numărul lui de telefon“.

Gilardino: Voi face cuplu în ofensivă cu Mutu

Dacă Totti îl vrea pe Mutu la AS Roma, Alberto Gilardino, noua achiziţie a Fiorentinei, susţine că va face cu jucătorul român un cuplu de atacanţi foarte frumos, care va aduce satisfacţii mari fanilor grupării „viola“.
„Vrem să oferim mari satisfacţii suporterilor, iar prima ocazie este în turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Vrem să intrăm în grupe. Cred că eu şi cu Mutu formăm un cuplu de atac foarte frumos“, a spus Alberto Gilardino, care a fost cel mai aplaudat jucător la prezentarea echipei „viola“ pentru noul sezon. Fiorentina şi-a prezentat, vineri seară, echipa pentru noul sezon, pe stadionul „Artemio Franchi“, în faţa a zece mii de spectatori. De la prezentare au lipsit Mutu, Frey, Gamberini, Vargas şi Papa Waigo, aflaţi încă în vacanţă, după ce, la începutul verii, au participat la diverse acţiuni cu echipele lor naţionale.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS