19.8 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCarlos Queiroz, noul selecţioner al Portugaliei

Carlos Queiroz, noul selecţioner al Portugaliei

Carlos Queiroz, fostul antrenor secund al echipei Manchester United, a fost instalat în funcţia de selecţioner al Portugaliei. „Sunt foarte mândru şi onorat că am ocazia să revin pentru a lucra în ţara mea“, a declarat noul selecţioner al lusitanilor, care a semnat un contract pe patru ani şi va avea un salariu de 1,5 milioane de lire sterline pe sezon.
Acesta şi-a început cariera de antrenor la naţionala Under-20 a Portugaliei, selecţionată din care făceau parte fotbalişti precum Luis Figo, Ruis Costa, Fernando Couto, Joao Pinto sau Jorge Costa şi care a câştigat de două ori Campionatul Mondial  al juniorilor. Tehnicianul lusitan a mai pregătit pe Sporting Lisabona, Real Madrid, naţionala Africii de Sud şi pe cea a Emiratelor Arabe Unite, iar din 2004 a fost asistentul lui Sir Alex Ferguson la Manchester United.
„Carlos este unul dintre cei mai mari antrenori din fotbalul mondial. Atenţia sa pentru detalii, abilitatea sa de a inova şi dorinţa de a câştiga au reprezentat un factor important în succesele recente ale clubului“, a afirmat Ferguson despre fostul său colaborator.   
Queiroz este succesorul lui Luiz Felipe Scolari, care a acceptat postul de manager al formaţiei Chelsea Londra şi care a stat la cârma primei reprezentative timp de cinci ani, perioadă în care Portugalia a disputat o finală de campionat european, în 2004, şi o semifinală, doi ani mai târziu, la Cupa Mondială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS