14.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNeagoe are pe mână echipă de zece milioane de euro

Neagoe are pe mână echipă de zece milioane de euro

Conform site-ului german transfermarkt.de, valoarea de piaţă a echipei Pandurii Târgu Jiu se ridică la 9.775.000 de euro, gruparea gorjeană ocupând în acest clasament locul 8, în Liga I.

Cel mai bine cotat jucător pe care antrenorul Eugen Neagoe îl are la dispoziţie, potrivit sursei citate, ar fi Cosmin Tilincă, atacant, care ar valora 750.000 de euro, acesta fiind urmat de către Cardoso, 600.000 de euro, şi de noile achiziţii, Adrian Nalaţi, 650.000 de euro, şi Răzvan Stanca, 550.000 de euro. Un prim unsprezece al pandurilor, alcătuit din Stanca (550.000 de euro) – Popete (300.000 de euro), Rus (250.000 de euro), Chibulcutean (450.000 de euro), Cardoso (600.000 de euro) – Vasilache (300.000 de euro), Vancea (250.000 de euro), Stângă (350.000 de euro), Păcurar (275.000 de euro) – Piţurcă (250.000 de euro), Tilincă (750.000 de euro), ar însuma 4.325.000 de euro.
„Nu ştiu dacă aceste cote sunt cele reale, dar valoarea sportivă a lotului ne dă dreptul să sperăm la un campionat liniştit şi la o clasare aşa cum ne-am propus, undeva la mijlocul clasamentului“, a comentat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. De altfel, obiectivul clubului, exprimat de către preşedintele Marin Condescu pentru sezonul 2008-2009, este o clasare pe locurile 5-10.
Cel mai valoros lot din România este deţinut de campioana CFR Cluj, valoarea de piaţă a echipei conduse de Ioan Andone fiind de 34.000.000 de euro.

Pandurii au schimbat ROAF-ul

Federaţia Română de Fotbal, în urma sesizărilor clubului Pandurii Târgu Jiu cu privire la folosirea jucătorilor extracomunitari, a adus modificări noului ROAF, care a intrat în vigoare pe 1 iulie. De la această dată, Comisia de Competiţii se va sesiza din oficiu dacă una dintre echipe va folosi un număr mai mare de jucători extracomunitari într-un joc oficial decât prevedere regulamentul, iar gruparea în culpă va pierde cu scorul de 3-0. Comisia de Competiţii se poate sesiza în maximum şase luni de la data partidei, dar nu mai departe de omologarea clasamentelor. În vechiul ROAF, după care s-a judecat cazul FC Vaslui când gruparea patronată de Adrian Porumboiu a folosit şase jucători extracomunitari, cu unul mai mult, în jocul cu Pandurii Târgu Jiu, sesizarea trebuia făcută de către clubul sau persoanele interesate.

Ultima testare, cu Internaţional Piteşti

Pandurii Târgu Jiu mai are programat un singur meci amical până la startul campionatului, echipa lui Eugen Neagoe urmând să întâlnească, pe „Municipal“, formaţia din liga secundă Internaţional Piteşti. Jocul va avea loc pe 19 iulie, de la ora 19.00, intrarea fiind liberă. Gorjenii au ales din superstiţie gruparea argeşeană, dar şi pentru că antrenorul Eugen Neagoe şi-a dorit un adversar mai accesibil înainte de înfruntarea cu Dinamo Bucureşti. „În general, când am jucat cu echipe piteştene, ne-a mers bine în campionat. Nu am putut juca cu FC Argeş, pentru că îi întâlnim în primele etape. Internaţional Piteşti este un adversar puţin mai uşor, având în vedere că echipa este nou promovată în Liga a II-a“, a motivat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi, alegerea adversarului. Jocul va fi arbitrat de către centralul Marius Zgovancu, care se retrage oficial din activitatea de arbitru. „Îi oferim lui Marius Zgovancu un ultim meci din cariera sa, mai ales că, la ultimul joc oficial arbitrat, finala Cupei României Gorj de la Cărbuneşti, Comisia Judeţeană de Arbitri l-a tratat cu indiferenţă, deşi el a arbitrat ultimii zece ani în Liga a III-a“, a spus Daniel Băloi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS