29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportAtac la gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco“

Atac la gazonul de pe stadionul „Ion Oblemenco“

Noul gazon, care trebuia să arate precum cel al lui Real Madrid, are deja porţiuni uscate pe aproape 35% din suprafaţă, fiind totodată afectat de o boală necunoscută.

În ultima parte a lunii ianuarie, au demarat lucrările de schimbare a gazonului celebrei arene a Olteniei, fostul „Central“, neschimbat de la data dării în funcţiune a stadionului, 29 octombrie 1967. Primele lucrări efectuate au fost cele de îndepărtare a stratului de zăpadă de pe tot terenul de joc şi a unui mic strat de gazon, apoi s-a continuat cu lucrările propriu-zise de montare a unui nou sistem de drenaj, a instalaţiei de încălzire din import, turnarea unui strat de nisip, plus alte lucrări adiacente. La începutul lunii mai, terenul de joc a fost însămânţat cu un gazon special, iar la mijlocul lui Florar dreptunghiul de la „Ion Oblemenco“ a început să se „coloreze“ în verde, răsărind gazonul. Lucrările, cu un grad de complexitate ridicat, au fost coordonată de dl Abramovici, cel care a efectuat şi celelalte lucrări din complexul „Ion Oblemenco“, un om cu experienţă în domeniu, care a făcut lucrări similare şi în Spania. Finanţatorul Adrian Mititelu a afirmat că întreaga investiţie de schimbare a gazonului îl costă două milioane de euro, acest teren de pe fostul „Central“ fiind catalogat, alături de cel de pe noul stadion „Cotroceni“, cel mai bun din România.
Lucrările s-au dorit demarate cât mai rapid, chiar împotriva vremii geroase, pentru ca ele să se încheie cât mai repede, iar Universitatea Craiova să înceapă sezonul 2008-2009 pe stadionul „Ion Oblemenco“ refăcut complet, deşi data-limită a finalizării proiectului de modernizare ar fi, de fapt, 1 septembrie. Din păcate, şi acest termen pare să fie compromis.
Oficialii Ştiinţei au declarat că, în paralel, lucrările de la arena din Bănie vor include şi montarea a aproximativ 25.000 de scaune noi, lucrare care costă aproape un milion de euro.

Mititelu spune că Ştiinţa va reveni pe „Central“ la începutul lui octombrie

Care-i stadiul actual al lucrărilor de la „Ion Oblemenco“? Gazonul de pe fostul „Central“ a răsărit complet, dar de câteva zile pe unele porţiuni a început să se  usuce, acestea întinzându-se aproape 30-35 la sută din suprafaţa totală, fiind destul de vizibil stratul de nisip. Au apărut şi pete maronii, semn că ar există un atac asupra gazonului, un putregai. În timp ce gazonul de pe Arena „Petre Deselnicu“, însămânţat însă în 2007, arătă impecabil, pe dreptunghiul de pe fostul „Central“ lucrurile s-au complicat, iar explicaţii pot oferi doar cei care au coordonat lucrările de udare şi aplicare de îngrăşăminte pe gazon.
Referitor la această situaţie, finanţatorul Adrian Mititelu, aflat în concediu, a spus ieri: „Cunosc problema apărută la gazon. Este dificilă, ca să nu zic nasoală. Inexplicabilă şi, în acelaşi timp, explicabilă pentru căldurile care au fost şi sunt în Craiova. La sol au fost 43 de grade! Toţi am fost luaţi prin surprindere, dar cu natura nu te poţi pune… Se vor lua măsuri de remediere, iar Abramovici speră că gazonul îşi va reveni în jurul datei de 15-20 septembrie. După toate probabilităţile, în jurul datei de 1 octombrie am putea juca din nou pe «Ion Oblemenco». Asta-i situaţia“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII