12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTerim, mândru de jucătorii săi

Terim, mândru de jucătorii săi

Fatih Terim, selecţionerul naţionalei Turciei, a declarat după înfrângerea echipei sale cu scorul de 3-2, din meciul cu Germania, din semifinalele Campionatului European, că fotbaliştii turci părăsesc turneul la care au fost cea mai interesantă echipă. Totodată, el s-a declarat mândru de jucătorii pe care îi antrenează. „Mă mândresc cu fotbaliştii mei. Au jucat din suflet. Au arătat pe teren tehnică, tactică, inteligenţă. Părăsim turneul la care am fost cea mai interesantă echipă. Aşa este fotbalul. Dar mai era foarte puţin până la finală. Aveam patru fotbalişti suspendaţi. Poate că la unele partide nu am jucat bine, dar cu evoluţia noastră de astăzi am pus capăt unor astfel de gânduri“, a spus Terim.
El a precizat că nu s-a plâns niciodată de indisponibilităţile din lot. „Nu am folosit niciodată această scuză, pentru că am intrat pe teren cu 11 oameni. Nu ne putem debarasa de obiceiul de a primi gol uşor. Însă, dacă am fi ajuns în prelungiri, rezultatul ar fi putut fi altul. De acum încolo, Turcia va fi mereu la Campionatele Europene şi la Cupele Mondiale“, a menţionat tehnicianul.
Terim a spus că urmează să discute cu oficialii Federaţiei Turce de Fotbal pentru a decide dacă va rămâne la naţională.
„Eu atât am putut. Sper că cine va veni după mine va face Turcia campioană. Am spus dinainte că nu voi prelua o echipă din Turcia. Probabil mă voi întoarce în Europa. Ar fi însă greşit să fac o declaraţie în acest sens înainte de a vorbi cu preşedintele federaţiei. Le-am spus jucătorilor în vestiar că sunt mândru de ei“, a adăugat Fatih Terim.

Sunt şanse mari să renunţe la funcţie

Ieri, Fatih Terim a declarat că meciul din semifinala Campionatului European contra Germaniei este, cel mai probabil, ultimul la care a stat pe banca naţionalei şi a mai spus că se va ţine de cuvânt şi va prelua o echipă de club din sezonul viitor. „Cel mai probabil, după discuţia pe care o voi avea cu preşedintele Federaţiei, îi voi spune că renunţ. Am precizat acum câtva timp că nu voi antrena în Turcia. Sunt un om care îşi respectă promisiunile, aşa că mai mult ca sigur voi prelua o echipă de club din Europa“, a afirmat fostul tehnician al lui Galatasaray.
Terim, de 55 de ani, care se află la al doilea său mandat la naţională, a felicitat formaţia Germaniei şi i-a luat apărarea lui Ruştu, care a greşit la golul de 2-1 al nemţilor: „Asemenea lucruri se mai întâmplă. Salvezi un penalti după care poţi încasa un astfel de gol. Când am primit al doilea gol ne-a scăzut moralul, pentru că nu avem jucători cu experienţă. Toţi suntem alături de Ruştu“.  
Turcia a pierdut în faţa Germaniei, scor 2-3, în semifinala Campionatului European, după ce nemţii au marcat golul victoriei în minutul 90.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS