20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, în efectiv complet

Ştiinţa, în efectiv complet

Michael Baird şi-a reluat antrenamentele, în timp ce Julius Wobay era aşteptat aseară în cantonamentul de la Goch.

În cantonamentul din Germania, în rândul jucătorilor Universităţii Craiova au apărut primele semne de oboseală, după ce antrenorul Nicolo Napoli a comandat miercuri o şedinţă fizică mai dură, la finalul căreia unii alb-albaştri s-au plâns de dureri musculare. Medicul Claudiu Stamatescu i-a anunţat însă că nu sunt probleme şi că vor trece repede peste acest inconvenient. De miercuri seară, la antrenamente şi-a făcut apariţia şi Michael Baird, acesta, refăcut după operaţiile de menisc suferite la ambii genunchi, efectuând primele mişcări alături de coechipieri. Deşi nu a forţat, atacantul australian a alergat şi a lovit mingea fără probleme, semn că recuperarea sa a decurs bine.
Singurul care se pregăteşte separat este Florin Costea. Golgheterul echipei îşi continuă terapia sub supravegherea preparatorului fizic Donati Quinto, iar ieri a efectuat primele alergări, spre sfârşitul săptămânii viitoare urmând să se alăture colegilor. Acest lucru trebuia să se întâmple aseară cu Julius Wobay, mijlocaşul Universităţii fiind aşteptat să se întoarcă din Sierra Leone, iar de astăzi să intre în programul echipei.

Încălzire cu AZSV Aalten

Noua tactică gândită de antrenorul Napoli ar putea fi pusă în practică astăzi, când Ştiinţa are programat primul amical al stagiului. Meciul va avea loc de la ora 20.00 (ora României), pe „Sportpark Eindpunt“ din Siebengewald, baza sportivă pe care oltenii îşi desfăşoară antrenamentele, adversarii craiovenilor fiind amatorii de la AZSV Aalten. Aaltense Zaterdag Sport Vereniging este un club din Liga a IV-a olandeză (Zaterdag Eerste Klasse D), dintr-un oraş cu 27.000 de locuitori aflat în provincia Gelderland. În sezonul trecut, AZSV Aalten a încheiat campionatul pe locul zece, într-o serie cu 12 echipe. Pe site-ul oficial al clubului, la capitolul sponsori figurează zeci de firme mici, cafenele şi baruri din oraş şi din împrejurimi. AZSV dispune de o bază cochetă, cum au, de altfel, mai toate echipele din Olanda de acest nivel, în cadrul clubului existând o echipă de juniori şi una de copii, formată din opt jucători.
Pe 1 iulie îşi va relua pregătirile, sub comanda lui Fane Crişan, şi echipa a doua a Ştiinţei. Tinerii alb-albaştri vor beneficia şi de un cantonament în Austria, iar conducerea clubului speră ca până la reluarea campionatului să găsească o posibilitate pentru ca Universitatea II să evolueze în Liga a III-a. Varianta FC Caracal a picat, după ce oficialii grupării din „Oraşul minunilor“ au refuzat să se mute cu tot cu echipă la Craiova, însă aceştia doresc în continuare o colaborare în ceea ce priveşte jucătorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII