9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii, rezultate nefaste la Wimbledon

Românii, rezultate nefaste la Wimbledon

Monica Niculescu, Edina Gallovits şi Victor Hănescu au fost eliminaţi în turul doi al puternicului turneu londonez, iar Sorana Cârstea urma să joace aseară împotriva Victoriei Azarenka.

Cea de-a treia zi a turneului de la Wimbledon, dotat cu premii totale de 10.000.000 de lire sterline, s-a dovedit extrem de proastă pentru reprezentanţii României. Dacă Raluca Olaru s-a văzut eliminată încă din turul inaugural, Monica Niculescu, Edina Gallovits şi Victor Hănescu s-au oprit în actul secund.
Monica Niculescu a fost la un pas de a da lovitura în faţa unguroaicei Agnes Szavay (15 WTA), dar, în finalul setului al doilea, s-a pierdut cu firea şi a scăpat partida de sub control, cedând în cele din urmă cu scorul de 7-5, 5-7, 2-6. În ciuda faptului că a scăpat printre „degete“ o mare victorie, Monica Niculescu se întoarce de la Wimbledon cu cea mai bună performanţă a sa de până acum în cadrul unui turneu de Mare Şlem, calificarea în turul al doilea.
Cealaltă tenismană română, Edina Gallovits, ocupantă a poziţiei 54 în clasamentul mondial, a ratat calificarea în turul trei, după ce a fost eliminată de rusoaica Anna Chakvetadze, a opta favorită la cucerirea trofeului, cu scorul de 6-4, 6-2.
Singura jucătoare română rămasă în concurs este Sorana Cârstea. Reprezentanta noastră urma să o întâlnească aseară, tot în turul doi, pe Victoria Azarenka, numărul 16 WTA.

Hănescu, oprit de Berdych

Evoluţia excelentă din primul tur contra columbianului Falla i-a dat încredere lui Victor Hănescu pentru meciul cu cehul Tomas Berdych, numărul 20 ATP. Chiar dacă a început în forţă partida, Hănescu s-a „stins“ pe final şi a pierdut în cele din urmă cu scorul de 6-7, 7-6, 6-1, 6-2. Momentul-cheie al meciului s-a petrecut în setul doi, când românul a condus cu 6-4 în tie-break, dar Berdych i-a anulat cele două şanse de set şi s-a impus cu 8-6. Pentru evoluţia din acest an de la Wimbledon, Hănescu s-a ales cu 35 de puncte ATP şi cu un cec în valoare de 16.325 de lire sterline.
„Bomba“ zilei a treia de la Wimbledon a fost „detonată“ de rusul Marat Safin, care l-a trimis acasă pe sârbul Novak Djokovic, numărul trei mondial. În ciuda faptului că „Nole“ arătase o formă deosebită înainte de Wimbledon, acesta nu s-a regăsit deloc în meciul cu Safin şi a cedat în numai trei seturi, scor 4-6, 6-7 (3), 2-6.
Într-o altă partidă din turul doi, favoritul numărul unu, elveţianul Roger Federer, a trecut în trei seturi de suedezul Robin Soderling, scor 6-3, 6-4, 7-6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS