9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, în cantonament

Pandurii, în cantonament

Pandurii Târgu Jiu va susţine în această seară primul antrenament în cantonamentul din localitatea Eichgraben, unde gorjenii vor sta până pe 12 iulie. Echipa lui Eugen Neagoe a plecat ieri la prânz din Târgu Jiu, a înnoptat la Sânnicolau Mare, iar în această dimineaţă va pleca spre Austria. „Geană“ se va baza în primele zile ale stagiului pe 22 de jucători: Mingote, Stanca, Râmniceanu, Mândrean, Popete, Ghindeanu, Rusu, Cardoso, Grecu, Vasilache, Păcurar, Nalaţi, Vancea, Stângă, Adi Popescu, Orac, Dedu, Stromajer, Piţurcă Jr., Tilincă, Arrieta, L. Mihai. Fundaşii Rus şi Chibulcutean vor ajunge luni în Austria, împreună cu Robert Bălăeţ, antrenorul cu portarii, şi vicepreşedintele clubului Pandurii, Viorel Temelescu.
„Programul va fi de două antrenamente pe zi. Vom avea şi o zi sau două libere, dar asta vom stabili acolo, în funcţie de seriozitatea cu care se vor pregăti băieţii“, a declarat Neagoe. Acesta nu se teme că vremea ploioasă din Austria va afecta programul de pregătire al echipei, cum s-a întâmplat sezonul trecut, când Pandurii a susţinut doar două amicale. „Acum un an, au fost unele probleme cu vremea ploioasă de la Kaprun şi de aceea nu am mai vrut să mergem acolo. Am ales o locaţie mai aproape de Viena şi pentru că sunt mai multe echipe în această zonă la pregătire şi a fost mult mai uşor să găsim adversari pentru amicale“, a mai spus „Geană“.

Probleme cu fundaşii centrali

Axul central al defensivei pandurilor va fi decimat la ora primului amical din stagiul austriac, programat mâine, de la ora 18.00, în compania grupării St. Polten (Liga a II-a). Rus şi Chibulcutean fiind absenţi, Rusu şi, probabil, Cardoso sau Vancea sunt soluţiile de compromis ale tehnicianului Eugen Neagoe, care caută în continuare un fundaş central. Asta, pentru că transferul lui Mariko Daouda nu mai este de actualitate, ivorianul semnând cu o echipă din China, Tianjin Teda, unde va câştiga 25.000 de dolari pe lună.
„Geană“ va testa în Austria câţiva jucători, probabil sârbi, având în vedere că impresarul Zvonko Milojkovic a discutat ieri, la Târgu Jiu, cu antrenorul pandurilor.
„Dacă vom avea posibilitatea să vedem un jucător în Austria o vom face. Dar trebuie să ştim foarte bine ce poate înainte de a veni acolo. Dar nu vor fi mai mult de unul sau doi jucători. Anul trecut am venit din Austria cu un fotbalist bun, pe care l-am vândut acum. Este vorba de Djakpa. Poate anul acesta vom fi mai norocoşi şi vom ajunge acasă cu doi“, a precizat Neagoe.
Cu toate că la sfârşitul acestei săptămâni, la Viena, la câteva zeci de kilometri de cantonamentul pandurilor, are loc finala Euro 2008, Eugen Neagoe exclude faptul ca vreun membru al staff-ului echipei gorjene să fie prezent la spectacolul fotbalistic de pe „Ernst Happel“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS