15.6 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEuro 2008, pe scurt

Euro 2008, pe scurt

Low, fericit şi obosit
Joachim Low, selecţionerul reprezentativei de fotbal a Germaniei, a declarat că este foarte fericit pentru calificarea în finala Campionatului European, chiar dacă este foarte obosit, la fel ca şi jucătorii săi. „Acest meci m-a epuizat. A fost o luptă fantastică şi a continuat până în ultimul minut, dar în cele din urmă am ajuns în finală. După egalarea turcilor, la 2-2, echipa a reacţionat bine şi a demonstrat că are un moral bun. La ultimul gol am jucat cu adevărat bine, am realizat o combinaţie frumoasă, iar golul marcat a demoralizat formaţia Turciei. Echipa a obosit destul de mult, iar acum trebuie să se recupereze. În finală este posibil orice şi jucătorii au demonstrat că se poate conta mereu pe ei“, a declarat selecţionerul Germaniei, Joachim Low.

Fanii germani i-au atacat pe suporterii turci
Comunitatea turcă din Germania, care numără peste două milioane de persoane, nu este văzută prea bine de localnici, diferenţele culturale şi sociale provocând uneori altercaţii destul de violente. Aşa s-a întâmplat şi miercuri seară, la finalul partidei din semifinalele Euro 2008, dintre Turcia şi Germania, când câteva persoane au atacat două snack-baruri din oraşul Dresda, din estul Germaniei, rănind mai mulţi turci. Ofiţerul pentru relaţiile cu presa al poliţiei germane, Thomas Herbst, a oferit puţine detalii despre incidentele care au avut loc în Dresda: „Pot confirma că două baruri au fost avariate, în cartierul Neustadt din Dresda, şi mai multe persoane au fost rănite“. Cotidianul Welt a informat, citând surse din cadrul poliţiei, că barurile în care se aflau cetăţenii turci au fost atacate de aproximativ 50 de persoane. Şi în capitala Germaniei, Berlin, au avut loc incidente între germani şi turci. Peste 500.000 de persoane s-au adunat în centrul capitalei pentru a urmări partida, transmisă în direct pe ecrane gigantice, iar poliţia a anunţat, la trei ore după meci, că a arestat 13 persoane. „Au existat câteva altercaţii verbale, dar atât“, a spus Claudia Frank, purtătoarea de cuvânt a poliţiei din Berlin.

Philipp Lahm a înscris un gol memorabil

Fundaşul Philipp Lahm a fost declarat omul meciului primei semifinale a Euro 2008, pe care Germania a câştigat-o cu 3-2 în faţa Turciei. Internaţionalul german, care are 24 de ani, a fost implicat în ambele faze din care s-au marcat ultimele două goluri. Mai întâi, la golul egalizator al turcilor din minutul 86 a fost depăşit uşor de Sabri, care a centrat decisiv pentru Semih Şenturk, acesta înscriind, iar apoi a marcat golul victoriei nemţilor în prelungirile meciului, după o combinaţie spectaculoasă cu Thomas Hitzlsperger. „Cred că evoluţia mea a fost bună, dar consider că în alte partide aş fi meritat mai mult să primesc această distincţie. A fost foarte important că, după greşeala de la golul de 2-2, nu am cedat şi am continuat să cred în mine şi în echipă“, a spus fundaşul teuton. Philipp Lahm susţine că reuşita sa, care a adus victoria în ultimul minut al meciului din semifinale cu Turcia, a fost cel mai important gol pe care l-a marcat în carieră. „Să fii egalat la doi cu câteva minute înainte de final, iar apoi să înscriu golul prin care am calificat Germania în finală cu siguranţă pot spune că este cea mai imporantă reuşită din viaţa mea. Nu vă pot spune ce mi-a trecut atunci prin minte, a fost prea multă emoţie“, a afirmat jucătorul, care este legitimat la Bayern München.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS