9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSM Craiova nu mai are fonduri

CSM Craiova nu mai are fonduri

Sportul românesc este în criză, după ce guvernul a redus cu aproximativ zece la sută bugetul alocat la începutul acestui an. Este pentru prima dată în istorie când se întâmplă acest lucru, mai ales că 2008 este an olimpic.
Potrivit OUG nr. 25/2008, creşterea monedei europene a determinat cheltuieli suplimentare la nivelul executivului. Afectate au fost Armata, Sănătatea şi Cancelaria Guvernului, în subordinea căreia se află şi sportul.
În condiţiile în care banii s-au împuţinat considerabil, preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Sport (ANS), Octavian Belu, i s-a solicitat să analizeze priorităţile. Şi cum Jocurile Olimpice sunt cele mai importante, Belu a făcut „tăieri“ la fonduri pentru COSR, cele 42 de Direcţii pentru Sport Judeţene (DSJ), patru Complexuri Naţionale şi cele 48 de cluburi din subordinea ANS.

Sponsorii nu dau bani ca la fotbal

Printre ele se află şi CSM Craiova, iar directorul Sebastian Ştef a spus ieri că situaţia este delicată. „Micşorarea bugetului ne afectează direct. Nu am mai putut onora participări la turnee, cupe şi concursuri interjudeţene. Am avut noroc că sportivii noştri şi-au făcut baremele în prima jumătate a anului şi se pot prezenta la finale, altfel nu ştiu ce făceam. În plus, am diminuat valoarea primelor şi indemnizaţiilor de efort. Sperăm ca în septembrie să avem parte de o rectificare bugetară, adică să primim bani pentru a ne desfăşura activitatea decent. Acum, în an olimpic, abia sunt bani pentru sportivii care merg la Beijing. Cum am putea cere şi noi bani?“, a spus Ştef. Acesta a adăugat că „antrenorii şi sportivii au fost înştiinţaţi de situaţia existentă şi că toată lumea îşi vede de treabă. Primăria ne-a oferit sprijin logistic şi uman, dar nu bani. Am mai fost ajutaţi şi de sponsori, dar sumele sunt modice în comparaţie cu fotbalul“. O consecinţă a lipsei banilor este diminuarea numărului medaliilor faţă de anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS