17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii se pregătesc de primul amical

Oltenii se pregătesc de primul amical

Aflaţi de trei zile în Germania, jucătorii Ştiinţei s-au obişnuit cu atmosfera de la Goch şi se pregătesc intens pentru noul sezon. Antrenorul Nicolo Napoli nu-şi menajează elevii, alb-albaştrii efectuând două antrenamente pe zi, primul cu caracter fizic, celălalt, tehnico-tactic. Cazaţi la „Sport und Tagungshotel De Poort“, oltenii îşi susţin şedinţele de pregătire în localitatea olandeză Siebengewald, situată la mai puţin de un kilometru de hotel, pe „Sportpark Eindpunt“, o bază sportivă cu trei terenuri de antrenament. Aici, Universitatea va disputa şi primele două amicale din acest stagiu, înainte ca echipa să-şi mute cartierul general la Golden Tulip Residence Victoria din Hoenderloo, unde va avea loc a doua parte a pregătirii, care se va încheia pe 12 iulie. Mâine seară, alb-albaştrii se vor încălzi cu AZSV Aalten, o echipă de Liga a IV-a, pentru ca luni să întâlnească altă formaţie modestă, Turks Selection.
Dacă dimineaţa oltenii sunt daţi pe mâna preparatorilor fizici Urbano Lega şi Donato Quinto, după-amiaza îşi intră în rol Nicolo Napoli. Italianul exersează diverse scheme de joc şi nu ezită să se bage la minge alături de elevii săi. Acesta aleargă în unele momente cot la cot cu jucătorii, pentru a mai scăpa de kilogramele în plus luate în vacanţă. Napoli nu-şi uită nici rolul de dascăl şi discută mai mereu cu fotbaliştii tineri, care trebuie să conştientizeze şansa primită. „Numai dacă sunteţi serioşi şi munciţi puteţi prinde echipa“, le-a transmis italianul mai tinerilor componenţi ai Ştiinţei.
Portarii Universităţii, Bornescu, Bănică şi S. Lung Jr., au  parte de un program special. Noul antrenor, italianul Massimo Ferraris, a venit cu unele metode inovatoare de pregătire, cu care cei trei nu s-au mai întâlnit până acum. În plus, Ferraris filmează integral antrenamentele şi pune foarte mult accentul pe îmbunătăţirea tehnicii portarilor şi pe reacţiile acestora în diverse momente ale jocului.
Florin Costea şi Michael Baird sunt singurii jucători care se pregătesc separat, aseară fiind aşteptat să se alăture lotului şi Julius Wobay.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII