13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGhindeanu şi Daouda, departe de Pandurii

Ghindeanu şi Daouda, departe de Pandurii

Deşi au fost anunţate de conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu ca şi rezolvate, transferurile lui Robert Ghindeanu şi Mariko Daouda sunt incerte, ultimul semnând, se pare, cu o echipă din China.

Dintre cei doi fundaşi doriţi de antrenorul Eugen Neagoe la Pandurii, Robert Ghindeanu şi Mariko Daouda, doar primul a ajuns la Târgu Jiu şi se pregăteşte sub comanda lui „Geană“. Situaţia lui Ghindeanu rămâne neclară, tehnicianul grupării gorjene refuzând să dea detalii despre reuşita transferului. Ivorianul Mariko Daouda nu s-a alăturat lotului pandurilor şi se pare că nici nu o va mai face, deoarece a ales să evolueze în China.
„Nu ştiu ce se va întâmpla cu Daouda, dacă va ajunge la noi. Era un jucător util, care se apropia de valoarea jucătorilor noştri. Din ce ştiu eu, Daouda a semnat cu o echipă din China, rămâne să vedem ce s-a întâmplat. Dacă este aşa şi va merge să joace în China nu este nici o problemă, pentru că nu vom aduce jucători la Pandurii cu forţa“, a declarat Eugen Neagoe.
Responsabilitatea reuşitei celor două transferuri este pasată de preşedintele Marin Condescu antrenorului Neagoe. „Eu mi-am făcut datoria şi am negociat cu Dacia Mioveni pentru cei doi. Acum este treaba lui Neagoe să convingă jucătorii“, a spus Condescu.

Bălăeţ, cooptat în staff-ul tehnic

Robert Bălăeţ se ocupă temporar de pregătirea portarilor echipei Pandurii Târgu Jiu, Stanca, Mingote şi Râmniceanu, atâta timp cât sănătatea titularului postului, Vali David, nu-i permite acestuia să fie alături de echipă. Bălăeţ a condus antrenamentul de ieri al portarilor şi va însoţi echipa în cantonamentul din Austria ca membru al staff-ului tehnic.
„Am avut mai multe discuţii cu Bălăeţ, el încă vrea să joace şi este şi păcat să nu o facă, atâta timp cât mai poate. Dar într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat el va face parte din staff-ul tehnic al echipei Pandurii. Acum va merge în cantonament cu noi pentru a se ocupa de pregătirea portarilor până la revenirea lui Vali David. Am avut discuţii cu amândoi, dar sper ca Vali să termine tratamentul pe care îl face şi totul să fie bine pentru el. Ştiu că a avut şi el o discuţie cu Bălăeţ şi nu este nici o problemă. David va rămâne la Pandurii şi sper ca sănătatea lui să fie mai bună şi să poată continua cu noi“, a declarat Neagoe. Astăzi la prânz, Pandurii Târgu Jiu va pleca în cantonamentul din Austria, care se desfăşoară în perioada 27 iunie – 12 iulie, în localitatea Eichgraben.

Tot fotbaliştii români sunt de bază

Pandurii Târgu Jiu a utilizat în sezonul trecut 15 fotbalişti străini, doar patru dintre aceştia regăsindu-se în lotul pentru campionatul viitor, Mingote, Arrieta, Cardoso şi Stromajer. Cu toate că s-au plâns că preţurile fotbaliştilor români sunt exagerate, conducătorii grupării gorjene au transferat numai jucători români, semnând până în prezent pentru Pandurii Stanca, Nalaţi şi Tilincă.
„Noi am mers pe achiziţii de pe piaţa internă pentru că am încercat să aducem jucătorii de care aveam nevoie pe posturile deficitare. Şi a fost bine că domnul preşedinte a ştiut să negocieze cu echipele respective şi nu au fost probleme să-i luăm. Chiar dacă ne-am dorit şi alţi jucători, nu am putut să-i aducem din cauza preţului mare care s-a cerut pe ei. Am vrut ca pe fiecare post să avem doi jucători de aceeaşi valoare“, a explicat Neagoe.
Acesta speră că Ilie Iordache va ajunge la Târgu Jiu până la startul campionatului, nefiind o problemă pentru jucător că se pregăteşte cu Dinamo, şi nu cu Pandurii. „Eu sper ca Ilie Iordache să ajungă, până la urmă, la noi. La el nu este problema de acomodare, pentru că a evoluat aici doi ani“, a mai spus „Geană“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS