22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOlandezul Hiddink, artizanul noii Rusii

Olandezul Hiddink, artizanul noii Rusii

Antrenorul batav a reuşit să-i imprime reprezentativei pe care o pregăteşte un stil ofensiv, echipa calificându-se în semifinalele Euro 2008.

Sfertul dintre Olanda şi Rusia, considerat cel mai frumos meci de la Euro 2008, a fost analizat din punct de vedere statistic, cifrele confirmând că ambele echipe au jucat ofensiv. Olanda a reuşit 28 de şuturi, dintre care opt pe poartă, în timp ce Rusia a şutat de 26 de ori, dintre care 11 pe poartă. Rusia a condus la capitolul cornere, cu 11 contra patru, dar a avut o posesie mai slabă, 47% faţă de 53%. Rusia a câştigat în cele din urmă sfertul de finală cu Olanda, cu 3-1, după prelungiri, şi va întâlni în semifinale naţionala Spaniei.
Artizanul acestei calificări este considerat tehnicianul Guus Hiddink, antrenorul olandez care a imprimat echipei sale un stil ofensiv, susţinând că se aşteaptă la o îmbunătăţire a jocului naţionalei ruse.
„Jucătorii trec printr-un proces de îmbunătăţire a jocului. Sunt tineri şi este uimitor că au învăţat atât de repede tacticile fotbalului internaţional. Sunt foarte uşor de antrenat şi toţi au demonstrat că au calităţi. Aproape că nu am avut timp să ne pregătim din punct de vedere tactic pentru meciul cu Olanda, dar am fost mai buni decât adversarii în orice zonă a terenului. Am evoluat mai bine decât ei tehnic, tactic şi fizic“, a spus Guus Hiddink.

„Arşavin este născut învingător“

Selecţionerul Guus Hiddink l-a lăudat pe Andrei Arşavin, marcatorul unui gol şi declarat cel mai bun jucător al meciului cu Olanda.
„Arşavin nici nu era apt de meci, dar s-a descurcat excelent. Ştie să dribleze fundaşii, aşa că ei nu pot decât să-l urmărească şi să nu-l atace. Natura i-a dat acest dar. Este frumos să lucrezi cu acest băiat, pentru că este născut învingător“, a afirmat antrenorul olandez.
Arşavin a fost suspendat primele două meciuri din grupă pentru că a fost eliminat în partida din preliminarii cu Andorra.
Jucătorul rus nu i-a rămas dator antrenorului său şi a declarat că acesta este „cel mai bun olandez“.
„Un antrenor olandez a învins 11 talentaţi jucători olandezi. Sunt foarte fericit şi aşa este întreaga Rusie. A fost un meci greu, dar nu mă pot plânge. Ne aşteptam să fie agresivi, dar au obosit înaintea noastră. La final, cel mai bun olandez, antrenorul nostru, a câştigat“, a spus Arşavin.

Hiddink ar putea deveni „rus“

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a propus, în glumă, acordarea cetăţeniei ruse selecţionerului olandez al Rusiei, Guus Hiddink, în urma victoriei istorice înregistrate în faţa Olandei, sâmbătă, la Basel, în sferturile de finală ale Euro 2008.
Un veteran de război cu care Medvedev a discutat la Brest, în vestul Belarusului, a felicitat Rusia pentru victoria obţinută la Euro, exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu faptul că selecţionerul nu va putea reveni în ţara sa fără unele riscuri, după ce a contribuit la înfrângerea Olandei.
„Nu este nevoie să se întoarcă în Olanda. I-am putea acorda cetăţenia rusă“, a replicat Medvedev, bucuros şi el că Rusia s-a calificat în semifinalele Euro pentru prima dată de la destrămarea URSS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS