10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMariko Daouda şi Robert Ghindeanu, patru ani la Pandurii

Mariko Daouda şi Robert Ghindeanu, patru ani la Pandurii

Preşedintele grupării gorjene, Marin Condescu, a precizat că s-a înţeles cu oficialii Daciei Mioveni pentru achiziţionarea celor doi fundaşi, aceştia urmând să sosească astăzi la Târgu Jiu pentru a semna contractele.

Pandurii Târgu Jiu continuă campania de achiziţii. Antrenorul Eugen Neagoe şi-a manifestat dorinţa de a-şi întări defensiva, iar preşedintele Marin Condescu s-a mişcat repede. Oficialul grupării gorjene s-a înţeles cu Dacia Mioveni pentru fundaşii Mariko Daouda şi Robert Ghindeanu, cei doi urmând să semneze un contract pe patru ani. „Am ajuns la un acord cu Dacia Mioveni pentru Daouda şi Ghindeanu. Cei doi fotbalişti vor sosi marţi (astăzi – n.r.) la Târgu Jiu şi vor semna contracte pe patru ani cu noi“, a precizat Condescu. Acesta a mai menţionat că, prin aducerea celor doi jucători, lotul pandurilor este definitivat în proporţie de 95 la sută.
Ghindeanu, de 28 de ani, evoluează pe postul de fundaş stânga, iar în cariera sa a mai jucat la Extensiv Craiova şi Progresul Bucureşti, având 113 prezenţe în Liga I. Ivorianul Daouda, de 26 de ani, poate evolua ca fundaş central, dar şi pe partea dreaptă, şi a mai jucat în România pentru Universitatea Craiova, Dinamo şi FC Argeş, având 125 de jocuri în prima ligă şi patru goluri marcate.

Voicu şi Vidakovic, cedaţi la Mediaş

Puşi pe lista de transferuri de antrenorul Neagoe, Mircea Voicu şi Nemanja Vidakovic vor fi cedaţi definitiv la nou-promovata Gaz Metan Mediaş, după ce clubul Pandurii a ajuns la un acord cu gruparea ardeleană. „Ne-am înţeles cu cei de la Gaz Metan Mediaş să-i cedăm pe Voicu şi pe Vidakovic. Discuţiile se purtau de mai mult timp, dar rămăsese să decidă Eugen Neagoe, după amicalul cu Minerul Mătăsari, dacă va mai păstra vreunul dintre ei în lot. Acum rămâne doar ca şi jucătorii să fie de acord să evolueze acolo. Clubul din Mediaş va negocia cu ei“, a declarat Marin Condescu.
Vidakovi împreună cu impresarul său, Zvonco Milojkovic, vor negocia astăzi cu conducătorii clubului din Mediaş, iar dacă jucătorul nu va fi mulţumit va continua cu Pandurii, echipă cu care mai are contract un an.
Condescu a mai anunţat că şi ceilalţi fotbalişti puşi pe lista de transferuri şi-au găsit echipe. „Vătavu, Adrian Popescu şi Kutlacic s-au înţeles cu CSM Râmnicu Vâlcea, Dragomir, Vintilescu şi Bălăeţ vor juca pentru Minerul Mehedinţi, iar Murdărea a ajuns la un acord cu Minerul Lupeni“, a precizat preşedintele clubului gorjean.
Gruparea din Târgu Jiu nu abandonează piaţa sârbească a fotbaliştilor, care i-a adus profituri bune în ultimii ani, şi are în atenţie un atacant, Radec Velkovic, şi un mijlocaş defensiv, Vasilije Prodanovic. Primul este născut în 1986, are 1,82 metri şi a marcat în ultimele două sezoane 34 de goluri la echipele de liga a doua Napredac şi Vosdovac. Prodanovic este născut în 1985 şi a evoluat pentru formaţiile de prima ligă Zemun şi Bezanija.  

Condescu a aprobat proiectul „Pandurii II“

Echipele de juniori republicani A şi B ale clubului Pandurii au susţinut sâmbătă, pe terenul sintetic, amicale cu Jiul Rovinari, respectiv Energia Rovinari, sub privirile conducătorilor grupării din prima ligă. Pandurii Târgu Jiu, grupa 1989, antrenor Doru Mihuţ, s-a impus în faţa formaţiei Jiul Rovinari, scor 4-3, golurile fiind reuşite de Bidică (’43, ’50), Burlan (’70) şi Tarhat (’79), respectiv Roman (’45), Diaconu (’85) şi Asan (’86). Grupa 1990 a lui Constantin Andriucă a remizat, 2-2, cu Energia Rovinari, goluri înscrise de Adrian Popescu (’85) şi Toader (’89), respectiv Băltăreţu (’60) şi Fărcăşanu (’90).
Impresionat de jocul juniorilor, preşedintele Marin Condescu a hotărât să le facă tuturor contracte cu Pandurii şi să înfiinţeze echipa secundă a clubului, care va evolua în Liga a III-a sau a IV-a. „Voi face contracte tuturor juniorilor republicani A şi B. Dacă nu vom conveni cu una dintre formaţiile noastre care se află în Liga a III-a să îi ia locul Pandurii II sau Pandurii Jiul, cum vor ei să se numească, vom înscrie echipa în campionatul judeţean, iar toţi băieţii de la grupa 1989 vor evolua împreună“, a afirmat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS