16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Păsările orfane învaţă să cânte cu muzică

Cu siguranţă puţini dintre noi şi-au pus vreodată problema cum învaţă păsărelele rămase orfane să cânte, din moment ce nu au părinţi pe care să îi imite. Nu la fel au procedat şi membrii Asociaţiei regale pentru protecţia animalelor din Marea Britanie, care au luat măsuri imediate pentru a educa păsările rămase singure pe lume. Responsabilii pentru fauna sălbatică din Cheshire au fondat un fel de şcoală de muzică, unde micile înaripate ascultă diferite înregistrări cu sunete similare trilurilor lor. La cursurile începute în luna aprilie participă 4.500 de păsări, care, până în luna august, primesc lecţii speciale de karaoke două ore dimineaţa şi două seara. Lecţii similare de canto au fost organizate şi la alte centre, precum Stapeley Grange Wildlife Centre din Nantwich. Proiectul este coordonat de profesorul Andrew Kelly. Referindu-se la iniţiativa membrilor Asociaţiei regale pentru protecţia animalelor din Marea Britanie, specialistul este de părere că aceasta este binevenită, având în vedere că „pentru masculii din cele mai multe specii aviare, capacitatea de a cânta este utilă, pentru că în acest fel îşi pot apăra teritoriul şi, de asemenea, îşi pot găsi o parteneră pentru reproducere. În lumea păsărilor, exemplarele de sex feminin din multe specii îşi aleg partenerul pe baza modului de a cânta. Creşterea în captivitate poate face ca puii să nu înveţe să cânte corect“.

Orbită de un slip tanga

Macrida Patterson, o poliţistă de 52 de ani, din Los Angeles, a fost protagonista unui accident mai puţin obişnuit în timp ce se afla în cabina de probă a unui magazin din lanţul Victoria’s Secret. După cum informează Tgcom.it, Macrida, tocmai proba un chilot tanga, când un ornament metalic s-a desprins şi i-a sărit în ochi. Femeia a suferit grave leziuni la nivelul corneei şi a trebuit să lipsească de la serviciu o perioadă destul de lungă. Poliţista a decis să acţioneze în judecată celebra casă de lenjerie intimă, cerând daune considerabile. Pentru aceasta, Patterson a apelat la serviciile avocatului Jason Buccat, care va trebui să îi înfrunte în sala de judecată pe reprezentanţii legali ai colosului mondial de lenjerie intimă. Pentru a-şi susţine cazul, Buccat a prezentat instanţei chilotul „incriminat“, depus la dosar alături de plângerea victimei şi de periculosul ornament metalic. Avocatul Macridei este convins că leziunile au fost provocate din cauza unui defect la modelul probat de clienta sa.

Anne Hathaway, din nou singură

Frumoasa actriţă americană Anne Hathaway este din nou singură. La premiera celui mai recent film al său, vedeta din „The Devil Wears Prada“ a apărut singură pe covorul roşu, nefiind însoţită de iubitul ei, Raffaello Follieri. Potrivit apropiaţilor actriţei, aceasta a pus punct relaţiei de patru ani cu omul de afaceri italiano-american, de 29 de ani, în weekend-ul care tocmai a trecut. Din câte se pare, decizia vedetei a survenit din cauza scandalurilor în care a fost implicat numele iubitului ei.

„A fost de-a dreptul zdrobitor pentru ea să îl părăsească şi este devastată că s-a ajuns aici, dar nu a avut de ales. Scandalurile lui îi strică reputaţia“, a mărturisit o sursă. Cei doi nu sunt la prima despărţire. Anul trecut, ei au mai făcut o „pauză“ în relaţia lor, după ce Follieri a fost dat în judecată de un asociat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS