17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRusia a câştigat pe cartea atacului

Rusia a câştigat pe cartea atacului

Rusia – Suedia 2-0
Stadion „Tivoli Neu“
, Innsbruck, spectatori: 30.772.
Au marcat: Pavliucenko ’24, Arşavin ’50.
Rusia: Akinfeev – Aniukov, Ignaşevici, Kolodin, Jirkov – Semak – Zirianov, Semşov, Biliatledinov (Saenko ’66) – Pavliucenko (Bystrov ’90), Arşavin. Antrenor: Guus Hiddink.
Suedia: Isaksson – Stoor, Mellberg, Hansson, Nilsson (Allback ’79) – Elmander, Andersson (Kallstrom ’56), Svensson, Ljungberg – H. Larsson, Ibrahimovici. Antrenor: Lars Lagerback.
Cartonaşe galbene: Semak, Arşavin, Kolodin / Isaksson, Elmander.
Au arbitrat: Frank De Bleeckere – Peter Hermans, Alex Verstraeten (toţi din Belgia).

Trupa lui Guus Hiddink a mizat pe ofensivă şi s-a calificat în sferturile de finală ale Euro 2008, după ce a învins în meciul decisiv naţionala Suediei. 

Înfrângerea usturătoare din prima etapă a Grupei D, 1-4 cu Spania, nu i-a demoralizat pe fotbaliştii ruşi, care au jucat şi în următoarele două meciuri pe cartea atacului, conştienţi că doar dacă vor pune presiune pe adversari vor putea să obţină victoria. Naţionala rusă nici nu putea să aibă altă mentalitate din moment ce îl are ca tehnician pe olandezul Guus Hiddink, antrenor crescut la şcoala fotbalului ofensiv.
Jocul Rusiei şi-a arătat roadele în runda a doua, când a învins campioana europeană en-titre, Grecia, cu 1-0, şi miercuri seară, în partida decisivă cu Suedia, pe care a câştigat-o cu 2-0, prin golurile marcate de Pavliucenko (’24) şi de Arşavin (’50). Graţie acestor victorii, naţionala Rusiei a reuşit calificarea în sferturile de finală de pe locul secund al Grupei D, cu şase puncte acumulate. În antepenultimul act al Euro 2008, trupa lui Hiddink va întâlni reprezentativa Olandei, pe 22 iunie, la Viena.

Hiddink sărbătoreşte victoria

La conferinţa de presă susţinută la finalul partidei de pe arena „Tivoli Neu“ din Innsbruck, selecţionerul olandez al naţionalei Rusiei, Guus Hiddink, a spus că este foarte fericit de calificarea în sferturi, însă a refuzat să facă referiri la meciul din sferturi, cu „Portocala mecanică“.
„Este o mare victorie a unei echipe care se află în construcţie, cu mulţi jucători tineri, dar şi cu alţii experimentaţi. Este o plăcere să lucrezi cu ei, iar în ultimele săptămâni au avut multe lucruri de învăţat. Am comis erori de juniori în meciul cu Spania şi le-am făcut multe cadouri. În ultimele două meciuri, jocul s-a îmbunătăţit vizibil. Ştiu că am la dispoziţie jucători capabili şi rapizi. Acum vreau să ne lăsaţi să sărbătorim această frumoasă victorie şi apoi vom mai vedea“, a spus Guus Hiddink.
„Vreau să felicit echipa Rusiei. Ştiam că va evolua foarte bine. Noi am fost puţin pasivi la început şi nu acesta era planul. Ruşii au exploatat acest aspect şi au marcat“, a declarat selecţionerul Suediei, Lars Lagerback, care a adăugat că mai mulţi jucători în vârstă ai echipei se vor retrage după eliminarea de la Euro 2008. Veteranul Henrik Larsson l-a contrazis însă, acesta afirmând că vrea să evolueze în continuare în prima reprezentativă dacă echipa are nevoie de el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS