15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMitică Marcu a lăudat arena „Petre Deselnicu“

Mitică Marcu a lăudat arena „Petre Deselnicu“

Fostul component al „campioanei unei mari iubiri“ a lăudat investiţia de la complexul „Ion Oblemenco“, mai ales că noua arenă inaugurată ieri poartă numele unuia dintre simbolurile Ştiinţei, Petre Deselnicu.

Aseară, la inaugurarea arenei „Petre Deselnicu“, au participat câţiva dintre coechipierii regretatului mare fotbalist al Ştiinţei, printre care şi Mitică Marcu, în prezent director tehnic la Jiul Petroşani.

– Domnule Marcu, cum apreciaţi această investiţie de la Craiova, noua arenă „Petre Deselnicu“?
– Este lăudabilă investiţia din mai multe puncte de vedere. În primul rând, pentru faptul că un club privat, cum este acum Universitatea, a investit în infrastructura complexului „Ion Oblemenco“, ceea ce contează enorm pentru fotbal. Şi constat că fostul „Central“ şi terenurile din incinta complexului au altă înfăţişare. Totodată, unuia dintre simbolurile Ştiinţei, cum a fost Petrică, i se omagiază memoria prin această inaugurare şi denumire a arenei „Petre Deselnicu“.
– Ce s-ar mai putea spune acum despre regretatul Deselnicu?
– Din lotul nostru de campioni 1974 au dispărut, incredibil, şase fotbalişti: Oblemenco, Deselnicu, Bălan, Strîmbeanu, Mircea Chivu şi Manta! Ce să spun despre Deselnicu? Oblemenco şi Deselnicu au fost sufletul echipei noastre, fotbalişti olteni adevăraţi, simboluri ale Ştiinţei.

Ştiinţa să nu ne mai dea emoţii cu retrogradarea!

– Ce ziceţi de Universitatea?
– Aproape toate meciurile oltenilor din minireturul 2008, când Universitatea şi-a revenit, au fost deosebite, cu evoluţii şi rezultate bune. Ce va fi în acest sezon? Ar fi bine ca Ştiinţa să nu ne mai dea emoţii cu retrogradarea!
– Cum comentaţi necalificarea României în sferturile de finală ale turneului final Euro 2008?
– Spun doar atât: dezastru! Fac referire la meciul decisiv, Olanda – România 2-0, când tricolorii au dezamăgit. N-am văzut niciodată echipa naţională jucând aşa de slab cum a făcut-o în această ultimă partidă de la Euro 2008!

Familia nu a participat la festivitate 

La momentul festiv de aseară, inaugurarea arenei „Petre Deselnicu“, nu a participat nimeni din partea familiei Deselnicu, atât soţia, Doina, cât şi fiica, Oana- Alina, fiind stabilite în Spania. „Sunt surprinsă de faptul că nimeni din conducerea clubului Universitatea nu m-a invitat la evenimentul desfăşurat astăzi (ieri – n.r.) în Craiova. Apreciez că în memoria soţului meu se face totuşi ceva, dar aş fi vrut să particip şi eu… Este adevărat că, în urmă cu vreo trei zile, soţia lui Jerry Gane a sunat-o pe fiica mea, Oana, stabilită în alt oraş, şi i-a spus că se face ceva în memoria lui Petre Deselnicu, dar din partea clubului nu ne-a anunţat nimeni oficial, nici domnul Mititelu, nici altcineva. Chiar aşa de greu le-a fost celor de la club să-mi dea un telefon şi să mă invite oficial?!“, a spus ieri doamna Doina Deselnicu.
Antrenorul secund al Universităţii, Jerry Gane, a afirmat: „Date fiind relaţiile apropiate dintre familiile Gane şi Deselnicu, domnul Mititelu m-a rugat pe mine să îi invit oficial, în numele dumnealui, pe Doina, Oana şi Codruţ, la inaugurarea arenei «Petre Deselnicu», ceea ce am şi făcut, soţia mea anunţând-o pe Oana Deselnicu. Cum această invitaţie a fost făcută zilele trecute, Oana a spus că nu mai au timp să ia bilete şi că Doina Deselnicu este bolnavă, aşa că, din aceste motive, familia Deselnicu nu a participat la inaugurarea arenei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII