17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Sandu: Meciul cu Olanda era, practic, al nostru

Mircea Sandu: Meciul cu Olanda era, practic, al nostru

Preşedintele FRF a recunoscut că „Portocala mecanică“ le-a permis tricolorilor să atace, dar aceştia nu au ştiut să profite de oportunitate.

Delegaţia României care a fost prezentă la Euro 2008 s-a întors în ţară miercuri seară. Tricolorii, în frunte cu tehnicianul Victor Piţurcă, dar fără Adrian Mutu şi Cosmin Contra, au revenit la Bucureşti după ce au fost eliminaţi încă din faza grupelor, după 0-0 cu Franţa, 1-1 cu Italia şi 0-2 cu Olanda.
Lotul naţionalei a sosit în România pe Aeroportul „Henri Coandă“, în jurul orei 19.30, primul jucător care a ieşit din aeroport fiind Cristi Chivu, care era însoţit de logodnica sa, Adelina Elisei. Selecţionerul României, Victor Piţurcă, a ieşit din aeroport printre ultimii, dar a refuzat dialogul cu presa, la fel procedând şi elevii săi.

„Olandezii ne-au permis să atacăm“

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a discutat cu ziariştii care au întâmpinat delegaţia tricoloră pe Aeroportul „Henri Coandă“, exprimându-şi dezamăgirea că trupa lui Piţurcă nu a reuşit să se califice în sferturile de finală ale Euro 2008, deşi îi stătea în putere să treacă de Olanda în ultima partidă din Grupa C. Boss-ul FRF a recunoscut că „Portocala mecanică“ le-a permis tricolorilor să atace, aceştia neştiind însă să profite de oportunităţile ivite.
„E trist că nu am reuşit mai mult şi că nu ne-am calificat, pentru că puteam evolua contra Spaniei. E posibil ca jucătorii să fi suferit un şoc psihologic la pauză, atunci când au aflat rezultatul din meciul Italia – Franţa. Părerea mea este că totul s-a jucat în partida cu Italia pentru că, dacă băteam, aveam două şanse din trei. Partida cu Italia ne-a pus capac. Suporterii au fost extraordinari, iar când au cântat imnul ţi se furnica pielea pe tine. Meciul cu Olanda era, practic, al nostru, era clar că ne trebuie victoria. Adversarul ne-a permis să atacăm, dar nu am putut mai mult“, a spus preşedintele FRF.
Mircea Sandu a precizat că nu se pune problema demiterii tehnicianului Victor Piţurcă.

„Punctele cu Franţa şi Italia sunt importante“

Încercând să vadă şi partea plină a paharului, Mircea Sandu s-a arătat mulţumit de rezultatele de egalitate din partidele cu Franţa şi Italia, susţinând că aceste remize vor fortifica moralul tricolorilor în perspectiva participării la preliminariile CM 2010.
„S-au realizat cele două puncte, un lucru important pentru moralul băieţilor. Să nu uităm că au fost formaţii precum Franţa sau Austria care nu au făcut decât un punct. Este un merit al echipei că a reuşit să se concentreze în primele două meciuri, dar la ultimul, din păcate, nu a mai făcut acest lucru. Să sperăm că în viitor vom reuşi să avem nu o a doua echipă, cum are Olanda, ci măcar şase-şapte jucători valoroşi care să îi poată înlocui pe titulari“, a spus Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII