16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGrecia, fără niciGrecia, fără nici un punct

Grecia, fără niciGrecia, fără nici un punct

Grecia – Spania 1-2
Stadion „Wals-Siezenheim“
, Salzburg, spectatori 30.000.
Au marcat: Charisteas ’42 / De la Red ’61, Guiza ’88.
Grecia: Nikopolidis – Vintra, Kyrgiakos (Antzas ’62), Dellas, Spyropoulos – Katsouranis, Basinas – Salpingidis (Giannakopoulos ’86), Karagounis (Tziolis ’74), Amanatidis – Charisteas. Antrenor: Otto Rehhagel.
Spania: Reina – Arbeloa, Albiol, Juanito, Navarro – Xabi Alonso – Iniesta (Cazorla ’58), De la Red, Fabregas, Garcia – Guiza. Antrenor: Luis Aragones.
Cartonaşe galbene: Karagounis, Basinas, Vintra / Guiza, Arbeloa.
Au arbitrat: Howard Webb – Darren Cann, Michael Mullarkey (toţi din Anglia).

Deşi a promis că echipa sa nu va părăsi turneul din Elveţia şi Austria cu mâna goală, selecţionerul elenilor, Otto Rehhagel, a trebuit să se recunoască învins şi în faţa Spaniei. 

Spania a învins Grecia, în ultimul meci al Grupei D de la Euro 2008, cu scorul de 2-1, iar ibericii au provocat cea de-a treia înfrângere a elenilor la acest turneu final. Formaţia lui Otto Rehhagel, campioană europeană în urmă cu patru ani, a terminat grupa pe ultimul loc, fără nici un punct şi cu doar un gol marcat.
Spania era deja calificată în sferturile de finală, iar antrenorul Luis Aragones a făcut zece schimbări în echipă, păstrându-l în teren doar pe Andres Iniesta faţă de precedentul meci, cel cu Suedia. Pe bancă au fost lăsaţi fotbalişti precum Casillas, Sergio Ramos, Puyol, Xavi, David Villa şi David Silva. Prima repriză a  partidei de la Salzburg a fost săracă în faze de poartă. În minutul 24, Xabi Alonso a fost aproape să marcheze un gol de la jumătatea terenului, mingea trecând puţin pe lângă vinclul porţii lui Nikopolidis. Jucătorul legitimat la Liverpool l-a mai testat de două ori pe portarul grecilor cu şuturi de la distanţă, dar de fiecare dată a ratat ţinta. Contrar cursului jocului, grecii au deschis scorul în minutul 42, când Karagounis a executat bine o lovitură liberă şi Charisteas a înscris cu o lovitură de cap de la 11 metri.

Spania a marcat de două ori şi a învins

Echipa lui Otto Rehhagel a început în ofensivă repriza a doua, dar spaniolii au fost mai periculoşi. În minutul 54, Alonso a expediat un şut puternic de la 25 de metri, care a zguduit poarta lui Nikopolidis. Şapte minute mai târziu, Guiza i-a pasat cu capul lui Ruben de la Red, în centrul careului, iar mijlocaşul spaniolilor l-a învins pe Nikopolidis şi a făcut ca tabela să arate 1-1. Grecii au replicat imediat prin autorul primului gol, Charisteas, care a şutat în bară după ce l-a driblat pe portarul Pepe Reina. La poarta cealaltă, Guiza, Sergio Garcia şi Ruben de la Red au ratat câteva ocazii bune de a duce Spania în avantaj. Ibericii au obţinut până la urmă victoria graţie unui gol marcat de Daniel Guiza, cu trei minute înainte de final. Atacantul legitimat la Mallorca a fost scăpat din marcaj de fundaşii greci şi a trimis cu capul în plasă. Spania s-a calificat astfel în sferturi cu un punctaj maxim, având trei victorii din tot atâtea meciuri jucate. Echipa pregătită de Luis Aragones va întâlni duminică, în sferturile de finală, naţionala Italiei, ocupanta locului secund în Grupa C.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS