17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFără Cristina Vărzaru la Olimpiadă

Fără Cristina Vărzaru la Olimpiadă

După ce a ratat Campionatul Mondial care s-a desfăşurat în Franţa, din cauza unei accidentări, extrema de la Viborg va sări şi peste competiţia din China, temându-se că problemele sale medicale se vor agrava.

Tehnicianul Gheorghe Tadici a decis să meargă cu naţionala feminină şi la Jocurile Olimpice din China, dar poate avea şi la această competiţie probleme importante de lot, aşa cum s-a întâmplat şi la Mondialele din Franţa. Selecţionerul a aflat cea mai proastă veste de la extrema Cristina Vărzau, care nu este refăcută în totalitate după seria de accidentări şi nu va risca o eventuală recidivă la Olimpiadă.
De asemenea, Tadici aşteaptă rezultatul noilor analize făcute de chimista Valeria Motogna Beşe, care se află într-o perioadă de recuperare în străinătate, până pe 25 iunie. Interul Oltchimului va fi nevoit să suporte o intervenţie chirurgicală la umărul drept, dar ar dori să facă operaţia după Jocurile Olimpice. România a aflat şi programul pe care-l va avea la competiţia din China. Tricolorele vor debuta contra naţionalei din Kazahstan (9 august), vor continua cu disputa contra Chinei (11 august), apoi vor mai evolua cu Franţa (13 august), cu Angola (15 august) şi cu vicecampioana mondială, Norvegia (17 august). Naţionala de handbal feminin se va reuni la sfârşitul acestei luni la Râmnicu Vâlcea, prima etapă a pregătirii Olimpiadei constând în probele fizice care vor fi date la stadionul „Municipal“ din Zăvoi. Apoi, delegaţia României va urca la Moeciu pentru un cantonament centralizat.

Liga Naţională rămâne cu 14 echipe

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a decis ca viitoarea ediţie a Ligii Naţionale de Handbal Feminin să se dispute tot în formula de 14 echipe, după ce în urmă cu exact un an se luase hotărârea de reducere la 12 formaţii. Beneficiare a deciziei sunt Cetate Deva şi HCM Buzău, grupări care s-au salvat de la retrogradare. În aceste condiţii, singura echipă care va evolua în Divizia A este CSM Sfântu Gheorhe, în timp ce din eşalonul inferior au promovat câştigătoarele celor două serii, CSM Ploieşti şi KZN Slatina.

„Mult succes Oltchimului“

Fostul tehnician al Oltchimului spune că le urează mult succes fostelor sale eleve în Liga Campionilor şi în campionat. „Sincer vă spun, am pus mult suflet la Oltchim şi îmi doresc din tot sufletul ca rezultatele bune din ultimele două sezoane să fie continuate. Am avut multe nopţi albe la Râmnicu Vâlcea, am încercat să fac tot ce a fost mai bine şi eu sunt primul care se va bucura dacă Oltchim ajunge în finala Ligii Campionilor. Domnul manager Constantin Roibu, handbalistele şi publicul vâlcean merită o astfel de performanţă“, a spus Tadici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS