16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCroaţia şi Turcia luptă pentru semifinale

Croaţia şi Turcia luptă pentru semifinale

Croaţia – Turcia
Stadion „Ernst Happel“
, Viena, astăzi, ora 21.45.
Formaţii probabile:
Turcia: Ruştu – Emre Aşik, Cetin, Sarioglu, Balta – Mehmet Topal, Belozoglu, Hamit Altintop, Turan – Tuncay, Nihat. Antrenor: Fatih Terim.
Croaţia: Pletikosa – Corluka, R Kovac, Simic, Simunic – Srna, Modric, N. Kovac, Kranjcar – Petric, Olic. Antrenor: Slaven Bilic.
Va arbitra: Roberto Rosetti (Italia).

Două dintre surprizele acestei ediţii a Campionatului European, Croaţia şi Turcia, se vor întâlni la Viena în sferturile de finală ale competiţiei. Croaţia a câştigat surprinzător Grupa B, din care a făcut parte şi mult mai bine cotata echipă a Germaniei. Mai mult, elevii lui Slaven Bilic au obţinut nouă puncte din tot atâta posibile, după ce şi-au trecut în cont trei victorii: 1-0 cu Austria, 2-1 cu Germania şi 1-0 cu Polonia.
Turcii s-au calificat in extremis în sferturi, clasându-se pe locul al doilea în Grupa A. „Otomanii“ conduşi de pe bancă de Fatih Terim au debutat cu stângul la Euro 2008, fiind învinşi în primul meci de Portugalia cu 2-0. Au urmat două meciuri dramatice, 2-1 cu Elveţia şi 3-2 cu Cehia, în ultimul dintre ele turcii revenind spectaculos de la 0-2.
Mijlocaşul croat Ivan Rakitic este incert pentru meciul de astăzi contra Turciei. Alt jucător care a avut probleme cu accidentările a fost Darijo Srna, devenit însă apt de joc.
Turcii nu-i vor putea utiliza pe portarul Volkan Demirel, eliminat în partida cu Cehia, şi pe Mehmet Aurelio, care nu are drept de joc din cauza cumulului de cartonaşe galbene. Nu vor juca nici Emre Gungor şi Tumer Metin, accidentaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS