25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024

Scurte ştiri

Cursă de viteză între oameni şi cai

Caii şi-au demonstrat încă o dată supremaţia la viteză în faţa oamenilor. Ediţia din acest an a tradiţionalei curse de viteză „Man versus Horse“, care are loc de ani buni în Ţara Galilor, s-a încheiat cu victoria calului Dukes Touch of Fun, care a parcurs cei 35 de kilometri în două ore, 18 minute şi 13 secunde, devasându-l cu doar 30 de secunde pe ocupantul locului doi, medicul londonez John McFarlane. Poziţia secundă ocupată de John este meritorie, dacă avem în vedere că acesta şi-a depăşit nu doar adversarii „bipezi“, ci şi 45 de cai aflaţi în competiţie. „Este bine că am câştigat cursa umană. Însă, e frustrant că am fost foarte aproape de victorie şi am fost depăşit abia la final“, a spus dezamăgit medaliatul cu argint. Competiţia, care se bucură de foarte multă popularitate în Ţara Galilor, se desfăşoară într-o zonă extrem de denivelată, cu pante şi coborâri periculoase, participanţii fiind nevoiţi să traverseze pâraie şi să treacă prin păduri pentru a ajunge la linia de sosire. Doar o astfel de rută poate garanta o competiţie echilibrată între om şi cal, pentru că, dacă o astfel de cursă s-ar desfăşura pe un teren plan, animalul ar atinge o viteză dublă faţă de om. De regulă, competiţia a fost câştigată de cai, singurele două excepţii înregistrându-se anul trecut, când germanul Florian Holzinger a trecut primul linia de sosire, şi în 2004, când caii au fost depăşiţi clar de londonezul Huw Lobb.

Pantalonii, un aliat împotriva kilogramelor

Firma britanică LipoContour a venit în ajutorul doamnelor dornice să slăbească fără a face prea multe eforturi, lansând pe piaţă o pereche de pantaloni, care promit să facă minuni. Potrivit producătorilor, în doar 12 săptămâni, pantalonii redefinesc şi ridică diferite părţi ale corpului, îndepărtând astfel centimetrii de pe talie şi şolduri, fără ca persoana care îi poartă să trebuiască să apeleze la exerciţii fizice. În plus, pantalonii LipoContour au un efect imediat, netezesc coapsele şi talia şi aplatizeată abdomenul. Dacă sunt purtaţi opt ore pe zi, între opt şi 12 săptămâni, rezultatele ar putea avea o durată mai lungă. Chirurgul plastician Marco Gasparotti, care a realizat pantalonii, a explicat că secretul acestora îl reprezintă cele două linii confecţionate dintr-un material mai gros, pentru zonele cu probleme, care intensifică circulaţia sângelui şi ajută la reducerea depozitelor de grăsime, dar şi la eliminarea toxinelor din organism. Iniţial, pantalonii au fost proiectaţi pentru pacienţii care au apelat la liposucţie. Treptat, cercetătorii au constatat că pantalonii au efect de slăbire. Ei sunt disponibili în două variante: modelul scurt costă 49,99 de lire şi se centrează asupra şoldurilor, taliei şi părţii dorsale, iar modelul lung costă 59,99 de lire şi acoperă în plus zona stomacului şi a genunchilor.

Keira Knightley are o siluetă de invidiat

Mama cunoscutei actriţe Keirei Knightley a infirmat zvonurile conform cărora fiica sa de 23 de ani ar suferi de anorexie. Sharman Macdonald a povestit că fiica sa a moştenit conformaţia de la tatăl său, actorul Will Knightley, de 62 de ani. În plus, mama actriţei a ţinut să precizeze că actriţa nu a urmat niciodată vreo dietă, însă este foarte atentă la alimentaţie, pentru a-şi menţine greutatea. „A fost întotdeauna slabă. Este fiica tatălui ei, îl moşteneşte“, a povestit doamna Macdonald. De altfel, Knightley a negat în dese rânduri acuzaţiile despre presupusele ei probleme de nutriţie. „Am avut o grămadă de experienţe cu ceea ce înseamnă anorexia. Bunica şi străbunica mea au suferit de această boală şi am avut şi la şcoală mulţi prieteni care au avut anorexie, aşa că ştiu că nu e ceva cu care să glumeşti, că este o boală cu consecinţe grave, ca oricare alta. Dar eu nu sufăr de ea, sunt foarte sigură de asta. Mi s-a spus că pentru cineva cu un corp ca al meu este foarte dificil să mai pun câteva kilograme. Asta s-ar putea întâmpla doar în cazul în care aş mânca junk food, nu aş mai face exerciţii şi aş începe să beau. Corpul meu este în mod natural subţire. Nu este nimic ce aş putea face pentru a schimba acest lucru“, a mărturisit Keira.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS