17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDemonstraţi că sunteţi o generaţie de învingători!

Demonstraţi că sunteţi o generaţie de învingători!

Echipa României îşi va juca mâine-seară, la Berna, calificarea în sferturile de finală, contra celei mai în formă naţionale de la Euro 2008, Olanda.

Meciul cu Italia a rămas în urmă. Vineri, la Zürich, pe un stadion care le-a purtat noroc „tricolorilor“, dar şi ghinion, România a remizat cu campioana mondială. „Ne încearcă, normal, şi un sentiment de frustrare. Am avut penalti în minutul 81 contra Italiei, cum să nu-ţi pară rău? Am ratat şansa de a face istorie. Cer scuze suporterilor noştri“, a spus Adrian Mutu la „zona mixtă“, imediat după meci. Noroc s-ar putea numi faptul că arbitrul norvegian Ovrebo a anulat golul lui Toni din minutele de prelungiri ale primei reprize, moment care, venit chiar înaintea pauzei, putea prăbuşi echipa României.

Italia face calcule în funcţie de România

„Dacă batem Franţa, iar România nu câştigă în faţa Olandei suntem calificaţi“, a scris La Gazzetta dello Sport sâmbătă, pe prima pagină. Aşadar, Italia a ajuns să-şi facă socoteli în funcţie de echipa României! Olanda e calificată. Mai mult, ea nu mai poate pierde primul loc şi va juca în sferturi contra echipei care se va clasa pe locul 2 în Grupa D, din care fac parte Spania, Suedia, Grecia şi Rusia. În anturajul echipei naţionale se speră că Van Basten îşi va odihni câţiva titulari şi că, astfel, cu calificarea şi locul întâi în buzunare, Olanda va fi mai uşor de învins. Oare? Iată cam ce jucători a avut Van Basten pe bancă la meciul cu Franţa, 4-1: Robben, Van Persie, Bouma, Huntelaar, Vennegoor of Hesselink! Cu acest lot, Olanda a spulberat Italia şi Franţa, finalistele ultimului Campionat Mondial, învingându-le la trei goluri diferenţă.

Săndoi: Olanda are o forţă de atac extraordinară

Emil Săndoi a fost „spionul“ lui Victor Piţurcă pentru formaţia Olandei. Fostul mare jucător şi antrenor al Universităţii şi actualul tehnician al echipei naţionale de tineret declara trimisului Gazetei de Sud acum câteva zile, în cantonamentul de lângă Saint Gall: „Cred că Olanda are cea mai bună linie de atac dintre toate participantele la acest Campionat European, atât în teren, cât şi pe banca de rezerve. Eu am urmărit Olanda în cele trei partide de pregătire dinainte de Euro, 3-0 cu Ucraina, 1-1 cu Danermarca, 2-0 cu Ţara Galilor, şi în meciul cu Franţa şi pot spune că dezvoltă o forţă de atac extraordinară“.

Stadion cu mall, birouri şi şcoală!

Mâine-seară, generaţia lui Mutu şi Chivu forţează cel mai mare rezultat din istoria ei, pe „Stade de Suisse Wankdorf“, un stadion inaugurat în iulie 2005 şi care e, de fapt, un complex multifuncţional cu centru de afaceri, mall, săli de fitness, restaurante şi chiar şcoală! Pe această arenă cu 32.000 de locuri şi într-un oraş, Berna, care e capitala Elveţiei şi în care, începând din 1902, savantul Albert Einstein a lucrat la Biroul de Invenţii, actuala echipă a României va juca având calificarea în sferturile de finală ale Euro 2008 pe masă. Cristi Chivu a amintit mereu la conferinţele de presă că „am fost făcuţi generaţie de rataţi“. Demonstraţi că sunteţi, de fapt, o generaţie de învingători!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII