15.1 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii încep drumul spre glorie

Tricolorii încep drumul spre glorie

România – Franţa
Stadion „Letzigrund“
, Zürich, astăzi, ora 19.00.
Formaţii probabile:
România: Lobonţ – Contra, Goian, Tamaş, Raţ – Nicoliţă, Rădoi, Chivu, Cociş – Mutu, Marica. Antrenor: Victor Piţurcă.
Franţa: Coupet – Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal – Ribery, Toulalan, Makelele, Malouda – Benzema, Henry. Antrenor: Raymond Domenech.
Vor arbitra: M. Gonzalez – J.C. Jimenez, J.C. Guadamuro (toţi din Spania).

Selecţionerul Victor Piţurcă susţine că de meciul de astăzi, contra Franţei, depinde în mare măsură îndeplinirea obiectivului pe care tricolorii îl au la Euro 2008: calificarea în sferturile de finală. 

Generaţia lui Mutu şi Chivu a ajuns la maturitate şi, pentru a rămâne în istoria fotbalului românesc, are nevoie de o performanţă. Înainte ca lotul României să plece spre Elveţia, preşedintele FRF, Mircea Sandu, a dezvăluit că, în urma discuţiei pe care a avut-o cu selecţionerul şi cu jucătorii, s-a stabilit ca obiectivul reprezentativei tricolore la Euro 2008 să fie calificarea în sferturi.
Piţurcă susţine că dorinţa de performanţă a elevilor săi este unul dintre atuurile pe care naţionala României le are la acest turneu final.
„I-am simţit pe băieţi că-şi doreau prezenţa la un turneu final încă din preliminarii. Ar fi extraordinară o calificare în sferturi pentru o generaţie care a suferit mult“, a precizat selecţionerul.
De altfel, Piţurcă şi-a exprimat încrederea în valoarea lotului de jucători pe care îl are la dispoziţie la acest turneu final.
„Suntem puternici! Am pierdut foarte puţine meciuri în ultimul timp. Suntem pe locul 12 în lume, iar asta spune totul“, a declarat tehnicianul tricolorilor.

Piţurcă este conştient de importanţa primului meci

Selecţionerul României este conştient că o înfrângere în meciul de debut contra Franţei ar diminua considerabil şansele naţionalei de a se califica în sferturi.
„Vreau să terminăm grupa pe locul întâi sau doi. Trebuie să fim însă foarte concentraţi în partida cu Franţa pentru că, atunci când pierzi primul meci, este greu să mergi mai departe, mai ales că urmează să întâlnim adversari ca Italia sau Olanda“, a spus Piţurcă.
Tehnicianul tricolorilor a dezvăluit că are la dispoziţie toate informaţiile necesare despre „cocoşi“, cărora le-a făcut şi o scurtă caracterizare.
„Jucătorii Franţei sunt valoroşi, imprevizibili, pot veni oricând cu ceva nou. Este posibil ca Domenech să vină cu o nouă aşezare a echipei. Totuşi, cred că aşezarea din partida cu noi va fi cea de la meciul pe care l-au jucat împotriva Columbiei“, a spus Piţurcă.

Francezii sunt pregătiţi pentru duelul cu românii

Selecţionerul Franţei, Raymond Domenech, a pregătit foarte bine disputa cu trupa lui Victor Piţurcă, toate cele trei adversare ale „cocoşilor galici“ din meciurile de pregătire susţinute înaintea începerii turneului final, Ecuador, Paraguay şi Columbia, având un joc asemănător cu al României.
Tehnicianul francez are probleme de efectiv înaintea confruntării de astăzi, căpitanul Patrick Vieira nefiind încă refăcut după o accidentare mai veche. La ultimele antrenamente au fost menajate şi starurile Henry şi Ribery, care au suferit accidentări uşoare în amicalul cu Columbia, însă ei vor juca împotriva României.
Mijlocaşul Franck Ribery a reafirmat dorinţa „cocoşilor“ de a câştiga Euro 2008, subliniind importanţa meciului cu România.
„Suntem motivaţi să câştigăm Euro, dar trebuie să o luăm încet, cu primul meci, cel cu România“, a precizat Ribery.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII