14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPortugalia, la trei puncte de calificare

Portugalia, la trei puncte de calificare

Portugalia – Turcia 2-0
Stadion „Stade de Geneve“
, Geneva, spectatori: 29.000.
Au marcat: Pepe ’61, Meireles ’90+3.
Portugalia: Ricardo – Bosingwa, Pepe, Carvalho, Ferreira – Petit, Joao Moutinho – Cristiano Ronaldo, Deco (Fernando Meira ’90+2), Simao (Raul Meireles ’83) – Nuno Gomes (Nani ’69). Antrenor: Luiz Felipe Scolari.
Turcia: Volkan – H. Altintop (Semih Şenturk ’75), Cetin, Gokhan Zan (Emre Aşik ’55), Balta – Kazim Kazim, Emre Belozoglu, Aurelio – Erdinc (Sabri ’46), Tuncay Şanli – Nihat Kahvecy. Antrenor: Fatih Terim.
Cartonaşe galbene: Kazim Kazim, Gokham Zan, Sarioglu.
Au arbitrat: H. Fandel – C. Kadach, V. Wezel (toţi din Germania).

Trupa lusitană pregătită de Luiz Felipe Scolari a arătat o formă de zile mari la debutul său la Euro 2008, învingând sâmbătă seară, cu 2-0, reprezentativa Turciei, la capătul unui meci pe care l-a controlat cu autoritate. Portugalia a devenit astfel lidera Grupei A, fiind urmată în clasament de Cehia, care a câştigat la limită meciul inaugural cu Elveţia.
Fundaşul central al selecţionatei portugheze, Pepe, a făcut sâmbătă un meci de zile mari, fiind protagonistul confruntării cu Turcia. El a reuşit să marcheze în minutul 16, însă golul i-a fost anulat, pe motiv de ofsaid. Lusitanii au ţintit apoi de două ori barele porţii lui Volkan (Cristiano Ronaldo – ’38, Nuno Gomes – ’50), reuşind deschiderea scorului în minutul 61, când Pepe a înscris din careu, deşi a fost presat de Emre Aşik, la capătul unei combinaţii rapide cu Gomes. Căpitanul Nuno Gomes a mai lovit o dată bara borţii lui Volkan, în minutul 65, după care i-a lăsat locul în teren mai tânărului său coechipier Nani.
Scorul final al confruntării de la Geneva a fost stabilit în cel de-al treilea minut de prelungire al partidei, Raul Meireles reuşind primul său gol la naţională după ce a primit o pasă de la Moutinho şi a introdus mingea în poartă printr-un şut de la şase metri.
Selecţionerul Portugaliei, Luiz Felipe Scolari, susţine că formaţia pe care o pregăteşte este aproape de calificarea în sferturi, după victoria din disputa cu naţionala Turciei. „Am dat dovadă de o tehnică foarte bună şi o formă impresionantă. Am fost dinamici şi am meritat victoria, aşa că suntem pe drumul cel bun. Am parcurs jumătate din drumul spre calificare, pentru că mai avem două meciuri de disputat, în care mai avem nevoie de trei puncte“, a spus Scolari. La rândul său, selecţionerul Turciei, Fatih Terim, a afirmat că fundaşii săi au greşit la primul gol, hotărându-se astfel soarta meciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS