19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportItalia şi Olanda se bat în grupa morţii

Italia şi Olanda se bat în grupa morţii

Italia – Olanda
Stadion „Stade de Suisse“
, Berna, astăzi, ora 21.45
Formaţii probabile:
Italia:
Buffon – Panucci, Barzagli, Materazzi, Zambrotta – Pirlo, Gattuso, Camoranesi, De Rossi, Di Natale – Toni. Antrenor: Roberto Donadoni.
Olanda: Van der Sar – Ooijer, Heitinga, Mathijsen, De Cler – Van Brockhorst, De Zeeuw, Van Persie –  Van der Vaart, Van Nistelrooy, Sneijder. Antrenor: Marco van Basten.
Vor arbitra: P. Frojdfeldt – S. Wittberg, H. Andren (toţi din Suedia).

Roberto Donadoni debutează cu „squadra azzurra“ la un turneu final, adversara italienilor fiind mai vechea cunoştinţă a României, Olanda. 

„Stade de Suisse“ din Berna va găzdui în această seară o partidă care prezintă interes şi pentru naţionala României, Olanda şi Italia întâlnindu-se în Grupa C de la Euro 2008. Se vor afla faţă în faţă campioana mondială en-titre, Italia, o echipă care excelează în compartimentul defensiv, şi o formaţie contradictorie, Olanda, despre care toată lumea spune că are unul dintre cele mai bune atacuri de la Euro. Cu toate acestea, selecţionata lui Van Basten este echipa prezentă la turneul final care a marcat cele mai puţine goluri în preliminarii, 15. Paradoxal, în calificări Olanda a primit numai cinci goluri, în ciuda faptului că de multe ori a jucat într-un sistem care aparent lăsa foarte expusă defensiva.
Olanda nu-l va avea în această seară pe mijlocaşul Arjen Robben, care s-a accidentat la muşchii aductori la antrenamentul care a avut loc sâmbătă. Sub semnul întrebării stau şi prezenţele lui Sneijder şi Van Persie, ambii fiind nerefăcuţi după accidentările suferite săptămâna trecută. În locul lor ar putea juca Bronckhorst şi De Zeeuw, doi fotbalişti care au avut un sezon foarte bun cu Feyenoord, respectiv AZ Alkmaar.

Donadoni va folosi un sistem 4-2-3-1

De la ultimele antrenamente efectuate de naţionala Italiei, a reieşit că selecţionerul Roberto Donadoni va alinia la startul partidei cu Olanda un sistem 4-2-3-1. În absenţa căpitanului Cannavaro, care a ratat Euro din cauza unei accidentări la antrenament, axul central al defensivei „macaronarilor“ ar urma să fie format din Materazzi şi Barzagli, încadraţi pe cele două benzi de Panucci şi Zambrotta. Pirlo ar urma să stea la închidere, alături de Gattuso. Cei doi jucători ai Milanului vor avea în faţă trei fotbalişti responsabili cu ofensiva şi cu pasele pentru vârful împins Toni – Camoranesi, pe dreapta, De Rossi, în centru, şi Di Natale, în stânga. Presa din Peninsulă scria ieri că De Rossi a câştigat duelul cu veteranul Ambrosini, pe care Donadoni dorea iniţial să-l titularizeze.
Olanda nu a învins niciodată Italia în ultimii 30 de ani. Ultima victorie a batavilor în partidele cu „macaronarii“ a fost înregistrată la Cupa Mondială din 1978. În ultimele trei decenii cele două selecţionate s-au întâlnit de opt ori. În şase partide, italienii şi-au adjudecat victoria, iar două s-au terminat la egalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU