26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDebut cu stângul pentru Elveţia

Debut cu stângul pentru Elveţia

Elveţia – Cehia 0-1
Stadion „St. Jakob-Park“
, spectatori 42.500.
A marcat: Sverkos ’71.
Elveţia: Benaglio – Lichtsteiner (Vonlanthen ’75), Müller, Senderos, Magnin – Behrami (Derdiyouk ’84), Inler, Fernandes, Barnetta – Frei (Yakin ’46), Streller. Antrenor: Jakob Kuhn.
Cehia: Cech – Grygera, Ujfalusi, Rozehnal, Jankulovski – Galasek – Sionko (Vlcek ’83), Jarolim (Kovac ’87), Polak, Plasil – Koller (Sverkos ’56). Antrenor: Karel Bruckner.
Cartonaşe galbene: Magnin, Vonlanthen, Barnetta.
Au arbitrat:
R. Rosetti – A. Griselli, P. Calcagno (toţi din Italia).

Elveţia, una dintre gazdele Campionatului European, a debutat cu o înfrângere, 0-1 pe „St. Jakob-Park“ din Basel, cu Cehia, în Grupa A a competiţiei. Se poate spune că fotbalul a fost oarecum nedrept cu elveţienii, deoarece selecţionata condusă de Karel Bruckner nu a strălucit, dar s-a impus în cele din urmă graţie golului marcat de Sverkos (’71). Meciul nu s-a ridicat în prima parte la nivelul unuia de la Campionatul European, cele două echipe având evoluţii modeste. Prima fază de consemnat a aparţinut gazdelor, Frei şutând de la distanţă în minutul 5 pe lângă poarta lui Cech. Acţiunea cea mai frumoasă a gazdelor l-a avut ca protagonist pe Frei, care i-a driblat pe fundaşii David Rozehnal şi Tomas Ujfalusi, dar nu a reuşit să înscrie. În finalul primei reprize, Frei s-a accidentat serios la genunchiul stâng, după un duel cu Grygera, a părăsit terenul în lacrimi şi va rata probabil restul competiţiei.
În repriza secundă a continuat ofensiva elveţienilor, care au avut două faze periculoase la poarta cehilor în primele cinci minute. Cehii şi-au făcut şi ei simţită prezenţa în atac, Sionko ratând reluarea de la câţiva metri, la centrarea lui Jankulovski (’60). Acesta din urmă şi-a încercat norocul şi din lovitură liberă, fără rezultat pe tabelă. Elveţia a mai avut o şansă mare de gol în minutul 66, când Hakan Yakin a şutat, iar Barnetta a fost la un pas să-l pună pe picior greşit pe Cech cu o deviere spre poartă.
Contrar cursului jocului, Cehia a reuşit să deschidă scorul în minutul 71, prin înlocuitorul lui Jan Koller, Vaclav Sverkos. Atacantul ceh a primit o pasă cu capul de la Tomas Galasek, a evitat pasul la ofsaid şi l-a învins pe portarul Benaglio. După ce s-a văzut condusă, Elveţia a luat cu asalt careul advers şi a fost la un pas de egalare în minutul 80, când Barnetta a tras de la marginea careului, Cech a respins, iar Vonlanthen a reluat în bară. Gazdele au încercat în continuare să restabilească egalitatea, dar nu au reuşit, Cehia obţinând o victorie oarecum nemeritată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS