17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea îşi face calculele pentru noul sezon

Universitatea îşi face calculele pentru noul sezon

Ovidiu Stîngă consideră programul alb-albaştrilor favorabil, dar este convins că totul va depinde de jocul elevilor lui Nicolo Napoli.

Universitatea Craiova va debuta pe teren propriu în viitorul sezon din Liga I, adversar urmând să-i fie formaţia Poli Iaşi. Apoi, juveţii vor întâlni, în ordine, echipele: Gloria Bistriţa (deplasare), Farul Constanţa (acasă), CFR Cluj (d), Oţelul Galaţi (a), Dinamo (d), Poli Timişoara (a), Unirea Urziceni (d), FC Braşov (a), FC Argeş (d), Pandurii (a), Gaz Metan Mediaş (d), CS Otopeni (a), Gloria Buzău (d), Rapid (a), Steaua (a), FC Vaslui (d).
Campionatul va începe pe 26 iulie şi va fi întrerupt după etapa a şasea, în perioada 30 august – 13 septembrie, pentru meciurile echipei naţionale. Turul se va încheia pe 29 noiembrie şi nu se va mai juca nici o etapă din retur în acest an. Partea a doua a campionatului va începe pe 28 februarie 2009, iar ultima etapă din sezonul viitor este programată pe 13 iunie 2009.

Cu Poli Timişoara, pe „Oblemenco“

Prezent la sediul LPF, acolo unde s-a stabilit programul campionatului 2008/2009, Ovidiu Stîngă, managerul sportiv al Ştiinţei, a spus: „Am avut parte de o tragere la sorţi bună. Avem în primele etape câteva jocuri în care putem obţine victorii care să ne aducă puncte în clasament, dar şi să ne dea un moral bun în perspectiva celor ce urmează“.
Despre faptul că, în ultimele meciuri din tur programate acasă, Universitatea va înfrunta Steaua şi Rapid, Stîngă a declarat: „Avantaj Universitatea. Oricum, degeaba comentăm acum, totul va depinde de noi, indiferent de numele şi ordinea în care întâlnim adversarii“.
Din păcate, fanii craioveni nu-şi vor putea vedea favoriţii din tribune în primele două meciuri de acasă, cu Poli Iaşi şi Farul Constanţa, Universitatea fiind obligată să joace pe stadionul „Extensiv“ cu porţile închise, din cauza indisciplinei unor aşa-zişi suporteri, dar şi a oficialilor alb-albaştri.
Şi meciul cu Oţelul Galaţi de acasă, programat în etapa a cincea, se va juca pe arena din Parcul „Romanescu“, apoi este posibil ca Ştiinţa să revină pe stadionul „Ion Oblemenco“, al cărui gazon a fost refăcut în această perioadă. Cel puţin aşa susţinea ieri finanţatorul Adrian Mititelu.
„Probabil vom reveni pe «Ion Oblemenco» la meciul cu Timişoara, pentru a fi siguri că nu vom afecta gazonul. În ultimele etape cu Rapid şi Steaua vom juca pe cel mai bun gazon din ţară, nu ca anul trecut, când era mlaştină“, a afirmat Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII