24.5 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii s-au antrenat pe ploaie şi vânt

Tricolorii s-au antrenat pe ploaie şi vânt

Antrenamentul României de la Saint Gallen a fost întrerupt din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din Elveţia. Acest lucru nu i-a descurajat pe jucători, care susţin că ploaia le va aduce noroc.

Jucătorii naţionalei României au avut ghinion încă de la primul antrenament efectuat în Elveţia. Şedinţa de pregătire de pe stadionul formaţiei FC Saint Gallen, „AFG Arena“, a fost întreruptă din cauza ploii torenţiale şi a vântului puternic, selecţionerul Victor Piţurcă trimiţându-i la vestiare pe tricolori după 40 de minute. Pe teren au rămas doar cei trei portari din lotul României, Bogdan Lobonţ, Marius Popa şi Eduard Stăncioiu, care au mai făcut câteva exerciţii cu secundul Gabriel Boldici. După aproximativ zece minute au părăsit şi ei terenul. Şedinţa de pregătire s-a reluat după 15 minute, când ploaia s-a mai domolit. Înainte de a întrerupe antrenamentul, Victor Piţurcă s-a consultat şi cu preşedintele FRF, Mircea Sandu. Tehnicianul şi-a urmărit elevii de pe margine, stând pe una dintre băncile de rezervă. Jucătorii români au efectuat mai întâi exerciţii de încălzire sub comanda preparatorului fizic Marian Lupu, iar după aproximativ 20 de minute s-au împărţit în două grupuri, pentru exerciţii cu mingea. La reluarea şedinţei de pregătire, Victor Piţurcă a format două echipe, care au jucat un meci pe teren redus. Într-una dintre formaţii au jucat Lobonţ – Contra, Ghionea, Goian, Raţ – Fl. Petre, Codrea, Chivu – Mutu, M. Niculae, N. Dică. A doua echipă a fost formată din Popa (Stăncioiu) – Săpunaru, Tamaş, Moţi, Şt. Radu – Nicoliţă, Rădoi, Adr. Cristea – D. Niculae, Marica şi Cociş. Antrenamentul s-a încheiat cu şuturi la poartă, procentajul reuşitelor fiind foarte scăzut.

Codrea nu se plânge de vremea rea

Paul Codrea, mijlocaşul echipei naţionale, crede că furtuna din Elveţia care a întrerupt antrenamentul de luni seară este un semn pozitiv. Jucătorul echipei Siena a vorbit şi despre accidentarea francezului Vieira. „Franţa are jucători la fel de valoroşi ca Vieira, nu cred că este o problemă pentru ei. O să îi studiem foarte bine în această săptămână şi după meci vom trage linie. Vom vedea ce am făcut bine şi ce a fost rău. Interpretăm ploaia ca un semn pozitiv. Sperăm să rămânem cât mai mult la Euro 2008 şi să facem performanţă. Ploaia ne va aduce noroc“, a spus Codrea după antrenamentul echipei naţionale.
La fel ca şi după amicalul cu Muntenegru, căpitanul naţionalei României, Cristi Chivu, a declarat că jucătorii acuză o stare de oboseală.
„Se simte aerul de turneu final. Am ajuns în Elveţia cu o săptămână înainte şi ne pregătim serios pentru meciurile pe care le avem. Retrăiesc sentimentele de acum opt ani. Suntem obosiţi, pentru că am jucat mult săptămâna trecută. Urmează partea tactică, mai relaxantă. Vom fi pregătiţi până la meciul cu Franţa. Încerc să îmi inspir şi colegii mai tineri prin modul în care mă pregătesc“, a spus Chivu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS