15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGomis, susţinut de presă

Gomis, susţinut de presă

Selecţionerul Franţei, Raymon Domenech, îşi va alege cuplul ofensiv pentru meciul de pe 9 iunie, cu România, primul de la Euro 2008 al „cocoşilor galici“, dintre Nicolas Anelka, Thierry Henry, Karim Benzema, Sidney Govou şi Bafetimbi Gomis. Se pare că Domenech îi preferă pe Benzema şi pe Henry, însă presa franceză face presiuni ca Gomis să fie introdus în primul unsprezece. Vârful lui Saint Etienne, nou-venit la prima reprezentativă a Franţei, a fost lăudat după debutul său la naţională, jocul său fiind comparat cu cel al fostului căpitan Zinedine Zidane. Gomis a marcat două goluri în victoria cu 2-0 în amicalul cu Ecuador, de săptămâna trecută, şi a devenit al doilea jucător francez care marchează două goluri la debut, după Zinedine Zidane, care a reuşit performanţa în 1994, într-un meci contra Cehiei. Atacantul de 22 de ani susţine însă că mai are mult de muncit până când prestaţiile sale vor fi asemănătoare cu ale lui „Zizou“.
„Nu trebuie să mă comparaţi cu Zidane. Am încă mult de muncit pentru ca jocul meu să devină mai bun. Cele două goluri sunt deja amintire“, a spus Gomis. Fotbalistul a dezvăluit că i s-a propus să joace pentru naţionala ţării sale de origine, Senegal, însă a refuzat oferta, preferând să lupte pentru un loc în lotul „cocoşilor galici“.
La începutul acestei săptămâni, Bafetimbi Gomis şi-a prelungit contractul cu Saint Etienne până în 2012. În sezonul recent încheiat al primei ligi franceze, tânărul atacant al lui Saint Etienne a marcat 16 goluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS