23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGică Craioveanu vrea să antreneze Ştiinţa

Gică Craioveanu vrea să antreneze Ştiinţa

Ultimul golgheter al Universităţii, înscris la cursurile şcolii de antrenori în Spania, nu exclude posibilitatea de a pregăti în viitor echipa-fanion a oltenilor.

Conform informaţiilor furnizate de Televiziunea Română, fostul internaţional al Ştiinţei, Gică Craioveanu, şi omul de fotbal Cornel Dinu ar urma să fie invitaţii speciali ai emisiunilor transmise de la turneul final al EURO. Gică Craioveanu, aflat ieri în Spania, a răspuns întrebărilor GdS.

– Gică, n-ai avut şansa participării, ca fotbalist, la un turneu final al EURO, dar acum participi ca şi comentator special pentru Televiziunea Română, aşa s-a anunţat…
– Deşi mai sunt doar câteva zile până la debutul turneului final al EURO 2008, nu sunt definitivate problemele pentru acest proiect frumos. Iniţial, era vorba ca eu şi domnul Cornel Dinu să fim invitaţii speciali ai TVR, iar acum se pare că voi fi în tandem cu Cosmin Olăroiu. Abia zilele acestea se va clarifica problema, mai sunt unele detalii de pus la punct pe ultima sută de metri. Sincer, mi-ar plăcea să lucrez pentru Televiziunea Română, ar fi o bucurie enormă. Ar fi foarte important pentru mine.

România se poate califica

– Crezi că tricolorii pot răsturna calculele hârtiei?
– Opinia mea este că România se poate califica în sferturi, aşa cred. Noi n-avem nimic de pierdut. În plus, adversarii din grupă pot fi surprinşi de tricolori. Argumente? De exemplu, faţă de Olanda avem un moral mai ridicat, Franţa nu mai este ceea ce a fost, iar ultimele rezultate ale naţionalei „Cocoşului Galic“ sunt mărturie în acest sens…
– La acest turneu final te reîntâlneşti, printre alţii, şi cu fostul tău antrenor de la Universitatea Craiova, Victor Piţurcă şi acum, ca analist şi comentator, ai avea ocazia să-l critici tu pe el!
– Sunt prieten cu Victor Piţurcă, nu-l critic! Am avut o relaţie deosebită. M-am simţit foarte bine la Craiova cu Piţi antrenor. Ce vremuri erau pe atunci în Bănie! Sub comanda lui Marian Bondrea (1994) şi Victor Piţurcă (1995), eu am obţinut cele două titluri de golgheter al României, ceea ce nu se poate uita… Dacă echipa României joacă prost, iar Piţi, ca antrenor, n-a făcut bine formaţia, atunci o să-mi spun părerea. Atât. Dar nu o să-l critic! E cam dificil să critici un prieten! Nu am eu „valoare“ de a critica prietenii.
– Te-aş întreba despre Universitatea, dar probabil că o să-mi repeţi ceea ce mi-ai spus în ultimele interviuri, că alta-i valoarea Craiovei, că trebuie să avem răbdare ş.a.m.d.
– Suporterii Ştiinţei au nevoie de o realizare importantă. Trebuie ca, în sfârşit, Craiova să revină acolo sus. Adică trebuie alcătuită o echipă cu adevărat competitivă. O formaţie din provincie fără brandul Craiovei, cum este CFR Cluj, a investit mult şi a reuşit, în 2008, ceea ce doar noi (din provincie) am mai obţinut în 1991, eventul campionat-cupă.

Universitatea trebuie să se bată pentru titlu!

 
– CFR Cluj a investit enorm pentru asta, în timp ce la Craiova este o situaţie mai specială, cu doar un finanţator…
– Ar trebui ca la Craiova să existe un efort comun pentru binele Universităţii. Să luptăm împreună, cum se spune, pentru cupele europene, ba chiar pentru titlu!
– Tu când vii la Universitatea Craiova?
– După ce o să-mi iau carnet de antrenor, atunci o să mă mai gândesc! Probabil că voi obţine carnetul într-un an şi ceva şi, cum ziceam, mai vedem. Sunt însă un tip care sufăr foarte mult atunci când voi fi obligat să las jucători pe banca de rezerve, n-am valoarea asta încă!
– Prin Craiova mai treci în vara asta?
– Sunt invitat la nunta lui Cristi Chivu pe 6 iulie la Palatul Ştirbei din Bucureşti, apoi voi trece şi prin Craiova dragă mie. Forza Ştiinţa!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

24 COMENTARII