25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAntrenament reuşit cu Muntenegru

Antrenament reuşit cu Muntenegru

România – Muntenegru 4-0
Stadion „Steaua“
, spectatori 10.000.
Au marcat: Mutu (’15), Ghionea (’50), Dică (’56, ’69).
România: Lobonţ (M. Popa ’46, Stăncioiu ’79) – Contra (Săpunaru ’58), Tamaş (Ghionea ’46), Radu Ştefan, Raţ (Moţi ’46) – Cociş (Dică ’46), Rădoi (Codrea ’46), Chivu (Ad. Cristea ’46) – Fl. Petre (Nicoliţă 58), Marica (M. Niculae ’46), Mutu (D. Niculae ’46). Antrenor: Victor Piţurcă.
Muntenegru: M. Bozovic – Pavicevic, Tanasijevic (Dalovic ’70), M. Jovanovic (Ognjanovic ’74), V. Bozovic – Bogavac (Zverotic ’56), Drincic, M. Pekovic (Novakovic ’74), Boskovic (L. Pejovic ’70) – Burzanovic (Jovetovic ’46) – Vucinic (Purovic ’86). Antrenor: Zoran Filipovic.
A arbitrat: Alexandru Tudor.
Cartonaşe galbene: Contra, D. Niculae / Novakovic.

România a impresionat în meciul de sâmbătă seară prin apetitul ofensiv din repriza a doua, dar Piţurcă mai are de lucrat la faza defensivă. Spectacolul a fost asigurat nu de Mutu, aşa cum se aştepta toată lumea, ci de Niculae şi Dică. 

Ultimul test al României înainte de plecarea la Campionatul European a fost o reuşită. Echipa condusă de Victor Piţurcă s-a impus cu 4-0 pe teren propriu în faţa reprezentativei Muntenegrului, prin golurile marcate de Mutu (’15), Ghionea (’50) şi Dică (’56, ’69). Singurul lucru negativ la această întâlnire a fost prestaţia relativ slabă a defensivei din prima repriză. Neavându-l la dispoziţie pe Goian, accidentat uşor chiar cu o zi înainte de meci, Piţi a fost nevoit să-l introducă în axul central al apărării pe Radu Ştefan, alături de Tamaş. Defensiva noastră s-a clătinat încă din primul minut, când Vucinic a scăpat din marcajul lui Tamaş, iar acesta l-a ţinut de tricou în careu pe atacantul muntenegrean, arbitrul Alexandru Tudor dictând penalti. La punctul cu var s-a „prezentat“ tot Vucinic, şutul acestuia fiind respins de portarul Lobonţ.
În minutul 15, România a deschis scorul. Cristian Chivu i-a pasat lui Adrian Mutu, la marginea careului, acesta a preluat cu dreptul şi a înscris cu stângul cu un şut de la 15 metri, la colţul lung. Trei minute mai târziu, tot vârful Fiorentinei s-a aflat la finalizare, însă fundaşii muntenegreni au fost atenţi şi au reuşit să respingă. În minutul 25, Vucinic a creat din nou panică în apărarea noastră, jucătorul Romei reuşind să-l dribleze chiar şi pe Lobonţ, dar finalizarea sa cu călcâiul a lăsat de dorit. Mutu şi Marica, în minutele 29 şi 30, au irosit două şanse bune de gol. Până la pauză a mai ieşit în evidenţă doar arbitrul Tudor, care l-a oprit eronat pe Vucinic pentru un ofsaid inexistent şi i-a acordat lui Contra un „galben“ pentru proteste.

Recital Dică în repriza a doua

La pauză, selecţionerul Victor Piţurcă a schimbat opt jucători din primul unsprezece, doar Contra, Radu Ştefan şi Florentin Petre rămânând pe teren. La cinci minute de la reluare, Ghionea a ridicat scorul la 2-0, când a marcat cu capul, din interiorul careului, după un corner de pe dreapta executat de Florentin Petre. Odată cu trecerea timpului, jocul României a devenit cursiv, iar elevii lui Piţurcă au făcut spectacol. În minutul 55, Nicolae Dică a înscris pentru 3-0 cu o execuţie deosebită. Jucătorul Stelei a primit o pasă de pe stânga de la Daniel Niculae şi l-a învins pe portarul Milan Bozovic cu o „scăriţă“ din interiorul careului. Tot Dică a ridicat scorul la 4-0, în minutul 71, când a marcat cu un şut de la 25 de metri, în dreapta portarului. Nicolae Dică a ajuns la cota de şapte goluri la echipa naţională, după cele două reuşite cu Muntenegru. Până la sfârşitul partidei, tricolorii au mai avut câteva tentative de a înscrie, dar nici Marius Niculae şi nici Daniel Niculae nu au găsit drumul către poarta adversă.
La partida disputată pe stadionul „Steaua“ au asistat aproximativ 10.000 de spectatori. Selecţionerul Victor Piţurcă s-a aflat pentru a 51-a oară pe banca naţionalei României.
Meciul de sâmbătă, primul din istorie între reprezentativele României şi Muntenegrului, a prilejuit debutul la naţională al jucătorilor Cristian Săpunaru (Rapid) şi Eduard Stăncioiu (CFR Cluj).
Primul căpitan al României la acest meci a fost Cristian Chivu, urmat, după pauză, de Cosmin Contra şi Marius Niculae.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU