21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportObreja vrea meciul Diaconu - Dawson

Obreja vrea meciul Diaconu – Dawson

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a afirmat că va face tot posibilul să aducă la Bucureşti meciul dintre Adrian Diaconu şi Chad Dawson, pentru titlul mondial la categoria semigrea în versiunea WBC. Conducătorul boxului românesc este convins însă că această mutare va necesita costuri uriaşe, dar ştie că banii sunt singura „armă“ a sa pentru a-l convinge pe Dawson să boxeze în România.  
„Pe 3 iunie ar trebui să fie licitaţia pentru meciul cu Chad Dawson la Ciudad de Mexico. Sperăm să amânăm data cu cel puţin zece zile, pentru a ne pregăti. Avem încredere că putem aduce meciul la Bucureşti. Managerii lui Dawson vor să împărţim cotele 70%-30%, dar WBC le-a răspuns că şi Diaconu se bucură de aceeaşi preţuire din partea lor ca şi Dawson. Noi am propus 50%-50%, apoi 55%-45%, dar probabil va fi 60%-40%“, a spus preşedintele FR Box. „Doar pe bani foarte mulţi o să accepte Dawson să vină la Bucureşti, pentru că a văzut meciul cu Henry şi ştie cât de greu va fi. Dawson a găsit înţelegere din partea WBC să tot amâne întâlnirea, dar acum forul internaţional a spus clar că, dacă nu va boxa cu Diaconu, românul ajunge campion mondial absolut. Dacă nu va accepta Dawson, probabil că va boxa cu Glen Johnson. Acesta sigur va veni la Bucureşti“, a completat Rudel Obreja, care s-a arătat pesimist în privinţa evoluţiei pugiliştilor români la Olimpiada de la Beijing.

„Rechinul“ a speriat oficialii FR Box

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, şi-a amintit de spaima pe care a tras-o înaintea meciului de pe 20 aprilie, dintre Adrian „Rechinul“ Diaconu şi Chris Henry, partidă care i-a adus românului titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC. „Vă spun acum pentru prima dată, dar nu voi intra în detalii, că Adrian a avut probleme serioase înainte de meci, care ne-au speriat, care ne-au băgat în alarmă şi care ne-au determinat să le ţinem sub tăcere“, a spus Obreja, insinuând unele probleme medicale.
La rândul său, Adrian Diaconu a spus că a uitat deja de meciul cu Henry şi aşteaptă cu nerăbdare următoarea provocare, în care va lupta pentru titlul de campion mondial absolut. „Durerile şi vânătăile de după meciul cu Henry mi-au trecut după o săptămână şi ceva. Nu am mai vorbit cu Chris Henry de atunci. Pentru mine e doar un obstacol pe care l-am depăşit. Acum aştept să intru din nou în ring şi să-mi demonstrez valoarea“, a spus Diaconu, care, în câteva luni, va deveni tată pentru a doua oară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS