16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTănasă stă pe ghimpi

Tănasă stă pe ghimpi

Fotbalistul adus anul trecut la Universitatea a anunţat că vrea să părăsească Bănia, deşi oficialii echipei nu-i mai permit acest lucru, pentru că Jeremie Njock rămâne în Belgia.

După meciul Gloria Buzău – Universitatea Craiova (scor 1-0), s-a spus că atacantul Ciprian Tănasă ar fi fost certat de oficialii clubului din Bănie pentru că nu şi-ar fi apărat corect şansele. Patronul Universităţii, Adrian Mititelu, a negat acest lucru, dar a anunţat că Ştiinţa este gata să se despartă de atacantul pentru care a plătit 500.000 de euro în vara anului trecut, pe motiv că acesta nu s-a adaptat la jocul echipei din Bănie.
În plus, prin plecarea lui Tănasă i s-ar fi făcut mai uşor loc în ofensivă lui Jeremie Njock. Cu banii încasaţi pe „Tase“, 500.000 de euro, i s-ar fi plătit lejer contractul camerunezului şi i-ar mai fi rămas lui Mititelu şi ceva bani de buzunar. Însă, nimeni nu s-a înghesuit să ofere jumătatea de milion de euro pe Ciprian Tănasă, iar Njock i-a întors spatele finanţatorului, declarând că vrea să-şi continue cariera la FC Tubize. Mai mult, presa din Belgia a anunţat că fotbalistul african s-a accidentat, acesta fiind indisponibil câteva luni, trezind suspiciuni printre suporterii olteni, care cred că totul este o diversiune.

Tănasă: Vreau să plec

În această situaţie, Adrian Mititelu a decis să renunţe la ideea de a-l vinde pe Tănasă, acesta din urmă declarându-se deranjat de atitudinea patronului. „Adrian Mititelu mi-a zis că nu-mi mai dă drumul să plec. Mi-a zis că Njock nu mai vine şi că înţelegerea iniţială a căzut. Nu ştiu ce voi face, eu vreau să plec. Nu sunt luat de pe stradă, să depind de accidentarea lui Njock sau nu mai ştiu de cine dacă rămân la Universitatea. Am jucat şi eu în Liga I destule partide. Dacă iniţial mi s-a zis că nu mai este nevoie de mine, că sunt atacanţi ca Baird, Njock sau alţii în lot, iar eu nu mai am cum să joc rămâne aşa. Nu să ne răzgândim în funcţie de unii şi alţii. Nu am spus niciodată că nu mai doresc să evoluez la Universitatea, dar, dintre toţi jucătorii, doar eu nu am semnat alt contract. Nu mi s-a propus acest lucru, ci să plec“, a declarat, conform NewsIn, atacantul Ştiinţei. Acesta a anunţat însă că se va prezenta la reunirea lotului oltean pe 14 iunie, în caz că nu va apărea nici o ofertă pentru el.
În schimb, la reunire nu va mai fi prezent antrenorul cu portarii, Ştefan Crişan. Contractul acestuia cu clubul s-a încheiat, iar Mititelu nu i l-a mai prelungit, din câte se pare la solicitarea lui Nicolo Napoli, care doreşte să aducă un italian pentru a se ocupa de pregătirea goalkeperilor Ştiinţei.

Tratative în impas
Singurele cluburi care s-au arătat interesate de Ciprian Tănasă au fost Poli Timişoara şi FC Argeş. Patronul bănăţenilor, Marian Iancu, a anunţat că este interesat de serviciile atacantului Ştiinţei şi că va înainta o ofertă, dar apoi a făcut pasul înapoi, în timp ce Cornel Penescu a spus de mai multe ori că se află în trative pentru fotbalist, însă acestea nu s-au concretizat. În vârstă de 27 de ani, Tănasă a jucat pentru Universitatea în 21 de meciuri, reuşind să marcheze doar patru goluri. Dacă va rămâne la Ştiinţa, acesta va trebui să câştige bătălia pentru titularizare cu jucători precum Florin Costea, Dina, Baird sau Mihai Costea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII