16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMemoriul pandurilor se judecă mâine

Memoriul pandurilor se judecă mâine

Comisia de Disciplină a FRF va judeca mâine, la ora 15.00, memoriul depus de clubul Pandurii Târgu Jiu prin care sesiza faptul că FC Vaslui a utilizat şase jucători extracomunitari în meciul direct din etapa a 32-a a Ligii I. Finanţatorul clubului moldovean, Adrian Porumboiu, susţine însă că memoriul grupării gorjene este tardiv, deoarece sesizarea trebuia făcută în termen de 15 zile de la data disputării jocului (26 aprilie), de orice parte interesată. Conform ROAF, ediţia 2007, sesizarea se face din oficiu de către FRF/ LPF sau prin contestaţie depusă de cluburile interesate şi nu este prevăzut un termen.
„Nerespectarea dispoziţiilor privind folosirea jucătorilor extracomunitari în meciurile oficiale se sancţionează cu forfait (pierderea jocurilor cu scorul de 3-0). Sesizarea se face din oficiu de către FRF/LPF/AJF sau prin contestaţie introdusă de cluburile interesate“, se prevede în ROAF, capitolul III, articolul 13, al. 13.7.3.
Pandurii s-ar încadra totuşi şi în cele 15 zile invocate de Adrian Porumboiu. „Chiar dacă invocă termenul de 15 zile, nu avem treabă cu acest lucru. Oţelul Galaţi a sesizat acest aspect pe 12 mai în presă şi la oficialii FRF. Iar dacă acele 15 zile sunt lucrătoare, ne încadrăm şi noi cu memoriul, dacă scădem zilele de Paşte, cele de 1 şi 2 mai, libere de la guvern, precum şi sâmbetele şi duminicile. FC Vaslui trebuie să demonstreze că Zmeu este cetăţean român sau că unii dintre jucătorii străini folosiţi sunt cetăţeni comunitari“, a declarat preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu.
În cazul în care Comisia de Disciplină va da câştig de cauză gorjenilor, FC Vaslui va pierde locul în Cupa UEFA Intertoto în dauna Oţelului, iar Pandurii Târgu Jiu ar câştiga trei locuri în clasament şi implicit aproape 500.000 de euro din drepturile TV.

Alex Păcurar, ofertat de ŢSKA Moscova
 
Alexandru Păcurar şi Ciprian Vasilache au fost ieri la Târgu Jiu şi au discutat cu preşedintele Marin Condescu despre ofertele pe care le au. „Avem oferte, iar domnul preşedinte le evaluează, dar cere două milioane de euro pentru noi doi“, a dezvăluit Păcurar. Mijlocaşul pandurilor susţine că are mai multe oferte din ţară şi din străinătate. Alex Păcurar este ofertat de ŢSKA Moscova, echipă clasată pe locul şapte în Rusia, însă este hotărât să mai rămână la Târgu Jiu cel puţin şase luni. „Ar fi o ofertă din Rusia de la echipa de pe locul şapte, dar şi din ţară, însă mai rămân minimum şase luni, pentru că mai am contract încă doi ani cu Pandurii“, a declarat Păcurar la finalul unei vizite-fulger la club alături de Vasilache. Cei doi plănuiesc să plece împreună în vacanţă, Mallorca fiind destinaţia preferată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS