13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Scurte ştiri

O pisică, şef de gară

Deşi de obicei pisicile îşi pierd timpul fie torcând prin casă, fie urmărind un şoricel sau cel mult o pasăre, există şi feline care au responsabiltăţi mult mai mari. Este şi cazul unei feline din Japonia, care de aproape un an este şef de gară în oraşul Kinokawa. Tama are nouă ani şi, de când a preluat şefia gării, numărul pasagerilor a crescut cu peste zece procente. Ca un şef de gară respectabil, Tama a primit şi o uniformă pe măsură şi are un „birou“ special amenajat în apropierea casei de bilete. „În loc de salariu, îi dăm în fiecare zi mâncare. În plus, biroul îi oferă multă intimitate. A învăţat să îşi facă nevoile doar când nu este nimeni prin preajmă“, a povestit purtătoarea de cuvânt a companiei feroviare. Programul de lucru al Tamei depinde de stăpâna sa, care are un mic magazin în apropierea gării. După micul dejun, Toshiko Koyama, proprietara felinei, îşi ia pisica şi o duce la locul de muncă. De obicei, în zilele lucrătoare, „şefa“ gării poate fi găsită între orele 9.00 şi 17.00, iar duminica este liberă.

Flatmobil – cel mai „scund“ autovehicul

Britanicul Perry Watkins are mari şanse să intre în Cartea Recordurilor graţie unui autovehicul, care are o înălţime de doar 48 de centimetri. După cum informează Haisentito.it, deşi nu este nici cel mai rapid şi nici cel mai luxos bolid, iar la capitolul confort nu impresionează, Flatmobilul, cum se numeşte ineditul autovehicul, este inspirat de Batmobilul din anii ’60, celebrul Lincoln Futura al lui Batman. Inginerul britanic a transformat un vechi Hillman Imp din 1963, creând cel mai jos bolid din lume, care are două motoare: cel tradiţional, de la Hillman, şi unul cu reacţie, ca la Batmobil. Graţie celor două propulsoare, Flatmobilul poate atinge o viteză de 100 de kilometri pe oră.

Madonna şi Guy Ritchie, în pragul divorţului

Relaţia dintre cunoscuta vedetă pop Madonna şi soţul său, Guy Ritchie, merge din ce în ce mai rău, divorţul fiind iminent. Situaţia dificilă dintre cei doi a fost mai mult decât evidentă la festivalul de la Cannes, unde cei doi au părut doi străini. De altfel, Madonna s-a plâns în dese rânduri de indiferenţa cu care o tratează soţul său, ea fiind profund nemulţumită că Guy „bea mai mult decât ar trebui“ şi că nu petrece destul timp alături de ea şi de cei trei copii. În plus, prieteni apropiaţi ai cuplului spun că până şi casa a fost împărţită în două, ca să le fie mai uşor să se evite. Din câte se pare, în câteva zile, cântăreaţa se va muta la New York din motive profesionale şi va sta în marele oraş până în luna octombrie. „Se văd rar şi dorm în camere separate. Madonna îşi dedică timpul muncii, nu lui Guy. Încă încearcă să-i controleze viaţa şi îl caută permanent la telefon. Nici măcar în weekenduri nu se văd, pentru că Guy preferă să se relaxeze la ţară, departe de agitaţia oraşului şi de Madonna. Pur şi simplu s-au înstrăinat. Este foarte trist. Dar amândoi încearcă de dragul carierei şi al copiilor să nu dramatizeze lucrurile“, a povestit o sursă apropiată cuplului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS