19 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăSport284 de controale antidoping

284 de controale antidoping

UEFA va introduce un nou sistem de control antidoping pe parcursul Campionatului European şi va efectua, pentru prima oară în istoria sa, analize de sânge pe durata acestei competiţii.
Pentru turneul final, sunt prevăzute minimum 284 de controale antidoping, fiind prima competiţie majoră, după Olimpiada de la Atena în 2004, în care hormonul de creştere (hGH) va fi analizat imediat după partide, fără a mai fi necesară congelarea probelor de sânge, în aşteptarea testului, precum la turneele anterioare.
Controalele antidoping vor consta în prelevarea simultană atât a probelor de urină, cât şi de sânge, fiind împărţite în două categorii: verificări înaintea şi în timpul competiţiei. Înainte de debutul Campionatului European, echipele vor fi controlate cel puţin o dată, pe baza unei trageri la sorţi, prin care vor fi desemnaţi zece jucători de la fiecare reprezentativă. Această perioadă, denumită precompetiţie, debutează din momentul reunirii loturilor, prelevările de probe biologice urmând să se facă în cantonamentele echipelor. Pe parcursul competiţiei, doi jucători ai fiecărei echipe, inclusiv rezervele introduse în teren, vor fi selectaţi, tot prin tragere la sorţi, după fiecare dintre cele 31 de meciuri, pentru a fi supuşi testului antidoping.
Costul programului antidoping pe care UEFA îl va implementa pe parcursul Euro 2008 se ridică la 350.000 de euro, reprezentând contravaloarea analizării propriu-zise a probelor prelevate, la care se vor adăuga costurile de prelevare, salariile şi cheltuielile de deplasare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS