15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii cer punctele de la Vaslui

Gorjenii cer punctele de la Vaslui

Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu a depus un memoriu la Comisia de Disciplină a FRF, prin care sesizează faptul că FC Vaslui a folosit şase jucători extracomunitari în meciul direct din etapa a 32-a, câştigat de moldoveni cu 1-0. Situaţia a fost relevată de fanii echipei Oţelul pe forumul deschis pe site-ul oficial al clubului gălăţean, iar conducătorii echipei Pandurii au reacţionat, profitând de faptul că rezultatele nu au fost încă omologate. Conform ROAF, echipele din Liga I pot folosi maximum cinci jucători din afara spaţiului UE într-un meci oficial. FC Vaslui este acuzată că ar fi băgat în teren şase jucători extracomunitari cu Pandurii. Este vorba despre Zmeu (Moldova), Bukvic (Serbia), Jovanovic (Serbia), N’ Doye (Senegal), Temwanjera şi Ljubinkovic (Serbia).
Oficialii clubului moldovean susţin însă că Denis Zmeu avea şi cetăţenie română la ora disputării jocului, dar Pandurii Târgu Jiu cere comisiilor să constate dacă este adevărat sau nu. „Noi nu avem acces la dosarele jucătorilor şi de aceea sunt comisii abilitate care se ocupă de aceste probleme. Cetăţenia română se publică în Monitorul Oficial şi sunt anumite condiţii în care se obţine. La federaţie, Zmeu este înregistrat ca moldovean“, a declarat preşedintele clubului gorjean, Marin Condescu. Finanţatorul echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu, nu-şi face însă griji: „Nu au ce să ne facă. Sunt poveşti nemuritoare. În primul rând, doi dintre cei şase implicaţi au cetăţenie UE, N`Doye şi Temwanjera. Iar în privinţa regulamentului, contestaţia trebuia făcută la 48 de ore după meci sau în 15 zile, de altă parte implicată“.
Dacă se dovedeşte că Pandurii Târgu Jiu are dreptate, atunci FC Vaslui ar putea pierde jocul la masa verde. În acest caz, echipa lui Porumboiu ar ceda dreptul de participare în Cupa UEFA Intertoto în favoarea Oţelului Galaţi, iar cu punctele acumulate gruparea gorjeană ar urca trei locuri în clasament, ceea ce ar atrage după sine câştigarea a peste 500.000 de euro din drepturile TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS