14.8 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCristi Chivu a pierdut Cupa Italiei

Cristi Chivu a pierdut Cupa Italiei

Căpitanul naţionalei României a avut o prestaţie remarcabilă în partida AS Roma – Inter, dar, până la urmă, a trebuit să se recunoască învins în faţa fostei sale formaţii.

Campion cu Inter în acest sezon, Cristian Chivu avea şansa să-şi treacă în palmares şi Cupa Italiei. „Nerazzurrii“ au pierdut însă cu scorul de 2-1 finala disputată pe „Olimpico“, chiar împotriva fostei echipe a românului, AS Roma. Echipa antrenată de Luciano Spalletti a avut un început mai bun de meci şi a creat presiune la poarta Interului, care nu a putut folosi câţiva titulari din cauza accidentărilor. În minutul 12, Chivu, titular la Inter, a alunecat şi nu a reuşit să degajeze, Vucinic l-a lansat apoi pe Giuly spre poarta lui Toldo, dar francezul şi-a prelungit prea mult mingea. Românul s-a revanşat şapte minute mai târziu, când a blocat cu o intervenţie de excepţie şutul din întoarcere al fostului coleg Perotta, din şase metri. Roma a deschis scorul în minutul 36, când, la un corner de pe partea dreaptă, Mexes a reluat senzaţional, cu dreptul, la colţul scurt, sub bara transversală a lui Toldo. Chivu a mai avut o intervenţie bună în minutul 41, căpitanul naţionalei României deviind în corner şutul periculos al lui Aquilani, de la limita careului mare interist. Până la urmă, Roma a încheiat în avantaj prima repriză, în ciuda celor câteva tentative ale Interului de a pune pericol la poarta lui Doni.

Pele a marcat un gol fabulos

La începutul reprizei secunde, antrenorul Roberto Mancini l-a introdus la Inter pe portughezul Pele în locul sârbului Stankovic şi le-a impus elevilor săi o tactică mai ofensivă. Tot Roma a avut însă primele ocazii de gol, prin Perotta şi Vucinic. Mai mult, „giallo-rossii“ au reuşit să şi marcheze în minutul 54, prin Perrotta, în urma unei combinaţii cu Vucinic, în ciuda opoziţiei lui Chivu. Jucătorii lui Inter au protestat la faza respectivă, reclamând o poziţie de ofsaid la Vucinic. În minutul 60, Inter a reuşit să reducă din handicap, portughezul Pele prinzând un şut fabulos de la 25 de metri, direct în vinclul porţii lui Doni, fără reacţie la execuţia lusitanului. Inter a crescut în joc după acest gol, profitând şi de faptul că Roma a făcut pasul înapoi, iar Burdisso a fost aproape de egalare în minutul 63, când a trimis cu capul, din plonjon, în bara din dreapta a porţii lui Doni.
Cu un sfert de oră înainte de final, între jucătorii celor două formaţii a izbucnit o altercaţie, Vucinic şi Burdisso fiind avertizaţi cu „galben“ de arbitrul Morganti. În ultimele minute ale întâlnirii, Inter a pus presiune pe Roma şi a forţat egalarea, Mancini introducându-l şi pe Hernan Crespo, care a prins rareori un post de titular la Inter în acest sezon. Nici argentinianul şi nici coechipierii săi nu au reuşit să îşi mai creeze vreo ocazie clară de gol, în ciuda numeroaselor baloane aruncate în careul romanilor. Roma şi-a luat astfel revanşa în faţa rivalei Inter, care şi-a adjudecat titlul de campioană.
Chivu a pierdut Cupa Italiei, pe care o câştigase anul trecut cu fosta echipă, AS Roma. Atât Inter, cât şi proaspăta câştigătoare a Cupei Italiei vor juca în sezonul viitor în grupele Ligii Campionilor, încheind campionatul pe primele două locuri în Serie A.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS