14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii se gândesc la titlul european

Tricolorii se gândesc la titlul european

Fundaşul dreapta Cosmin Contra susţine că România poate viza trofeul turneului din Austria şi Elveţia, în ciuda faptului că nu este favorită, în timp ce portarul Bogdan Lobonţ a opinat că selecţionata tricoloră are şansa să fie surpriza plăcută a Euro 2008.

Jucătorii naţionalei de fotbal a României susţin că, în ciuda adversarilor puternici pe care îi vor întâlni în Grupa C a Euro 2008 (Franţa, pe 9 iunie; Italia, pe 13 iunie; Olanda, pe 17 iunie), au valoarea necesară pentru a accede în fazele superioare ale turneului final din Austria şi Elveţia. Mai mult decât atât, fundaşul dreapta Cosmin Contra a opinat că tricolorii se pot gândi chiar la titlul european, în ciuda faptului că nu sunt favoriţi.
„Ne gândim că, dacă facem un campionat bun, ne va fi recunoscută valoarea. Vrem să trecem de grupe, cel puţin, şi să arătăm că România este o forţă în Europa. Şanse de calificare din grupe sunt, dar e cert că noi nu suntem favoriţi. Dacă trecem, orice e posibil. Să ne punem în cap să câştigăm titlul european e un lucru foarte bun“, a opinat „Guriţă“.
Spaniolii vorbesc frumos despre tricolori

Spre deosebire de Italia, unde, conform jucătorului lui Lazio, Radu Ştefan, naţionala României este privită de sus, în Spania, ţara în care evoluează Contra, se vorbeşte cu respect despre reprezentativa tricoloră.
„Nu ştiu cum se vorbeşte de noi prin alte părţi, dar în Spania toată lumea vorbeşte frumos şi spune că România poate fi o surpriză plăcută la Euro. Întotdeauna este un avantaj să fi outsider la un turneu final. Atuul nostru poate fi dorinţa mare de obţine rezultate bune, de a juca cât mai bine şi, de ce nu, de a produce surpriza“, a precizat Cosmin Contra.

„Depindem de toată echipa“

Fundaşul român susţine că forţa echipei noastre naţionale este dată de întregul grup de jucători, şi nu de vedetele Adrian Mutu şi Cristi Chivu.
„Nu depindem de Mutu, ci de toată echipa. În ceea ce îl priveşte pe Chivu, care are probleme la umăr, cred că va strânge din dinţi şi va avea o evoluţie foarte bună la Euro“, a opinat „Guriţă“.
Contra a menţionat că accidentarea la genunchi a mijlocaşului Ovidiu Petre, care va rata din această cauză Campionatul European, este o lovitură grea pentru naţionala României.
„E o pierdere mare, pentru că Ovidiu era un jucător important în angrenajul echipei noastre. Sunt de acord că şi adversarii au problemele lor, dar, de exemplu, la Franţa lipseşte Trezeguet şi vin Henry şi Anelka, la Italia lipseşte Inzaghi, dar vine Toni. La noi este altceva, iar orice absenţă se va simţi“, a spus Contra.

„Nu avem nimic de pierdut“

La fel ca şi Cosmin Contra, portarul reprezentativei României, Bogdan Lobonţ, a opinat că selecţionata tricoloră poate fi surpriza plăcută a Euro 2008 datorită faptului că echipa lui Victor Piţurcă nu are statut de favorită.
„Faptul că nu suntem favoriţi poate reprezenta un avantaj pentru naţionala României. Cred că va urma un turneu final extrem de interesant, cu foarte multe surprize“, a precizat Lobonţ.
„Pisica“ a făcut şi o ierarhie valorică a adversarelor României din Grupa C, punând-o în frunte pe Franţa, cu care va juca primul meci la Euro 2008.
„În ordine, Franţa, Italia şi Olanda sunt echipe valoroase, dar nu avem nimic de pierdut. Îmi doresc din tot sufletul să jucăm de la egal la egal cu marile echipe ale Europei“, a spus Lobonţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU