16.7 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDonadoni l-a dezamăgit pe Inzaghi

Donadoni l-a dezamăgit pe Inzaghi

Selecţionerul Italiei nu l-a convocat pentru Euro 2008 pe atacantul lui AC Milan, acesta din urmă arătându-se deziluzionat de decizia tehnicianului „Squadrei azzurra“.

Roberto Donadoni, selecţionerul echipei naţionale a Italiei, care face parte din Grupa C a Euro 2008, alături de România, Franţa şi Olanda, a anunţat lotul lărgit de 24 de fotbalişti pentru turneul final din Austria şi Elveţia. Presa italiană s-a arătat surprinsă de neconvocarea atacantului lui AC Milan, Filippo Inzaghi, Donadoni alegând să mizeze în ofensivă, alături de consacraţii Cassano, Del Piero, Di Natale şi Luca Toni, pe mai puţin cunoscuţii Marco Borriello şi Fabio Quagliarella.
Selecţionerul Italiei a explicat că nu vârsta a fost motivul pentru care Inzaghi nu a fost convocat, ci decizia sa a fost de ordin tehnico-tactic.

Inzaghi nu înţelege motivele neconvocării

Filippo Inzaghi, care are 34 de ani, bifând 57 de selecţii la naţională pentru care a marcat 25 de goluri, s-a arătat dezamăgit de decizia lui Donadoni de a nu-l convoca pentru Euro 2008.
„Sunt dezamăgit. La început exista o legătură pozitivă, directă şi corectă cu selecţionerul. Credeam că mi-am demonstrat loialitatea. Am marcat şi împotriva Insulelor Feroe într-un meci din preliminarii, iar victoria a valorat trei puncte, la fel ca oricare“, a spus atacantul lui AC Milan.
Inzaghi a precizat că nu înţelege motivele neconvocării sale, mai ales că a marcat mai multe goluri din iarnă şi până în prezent.
„A fost o linişte în această privinţă şi regret acest lucru. Am fost şi accidentat şi nu am primit nici un telefon, deşi credeam că avem o relaţie matură, iar toate aceste lucruri m-au afectat“, a spus atacantul milanez.

Donadoni, selecţioner până în 2010

Pentru a linişti apele în cadrul lotului naţionalei, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC), Giancarlo Abete, a anunţat că a ajuns la un acord cu selecţionerul Roberto Donadoni pentru o prelungire a contractului cu încă doi ani, până în 2010. Abete a precizat că au fost introduse şi anumite clauze, în cazul în care naţionala Italiei are un parcurs slab la Euro 2008.
„Îi mulţumesc preşedintelui Abate, care mi-a recunoscut munca. Dacă lucrurile nu vor merge bine la Euro 2008, eu voi fi cel care va pleca, fără să ţin cont de clauza de reziliere“, a explicat tehnicianul naţionalei Italiei.
Roberto Donadoni a mai antrenat pe Lecce, Genoa şi Livorno, el deţinând funcţia de selecţioner al Italiei din iulie 2006.

Lotul Italiei pentru Euro
Lotul lărgit al naţionalei Italiei pentru Euro 2008: Marco Amelia (Livorno), Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan de Sanctis (FC Sevilla) – portari; Andrea Barzagli (Palermo), Fabio Cannavaro (Real Madrid), Giorgio Chiellini (Juventus), Fabio Grosso (Olympique Lyon), Marco Materazzi (Inter Milano), Christian Panucci (AS Roma), Gianluca Zambrotta (Barcelona) – fundaşi; Massimo Ambrosini (AC Milan), Alberto Aquilani (AS Roma), Mauro Camoranesi (Juventus), Daniele De Rossi (AS Roma), Gennaro Gatusso (AC Milan), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Simone Perrotta (AS Roma), Andrea Pirlo (AC Milan) – mijlocaşi; Marco Borriello (Genoa), Antonio Cassano (Sampdoria), Alessandro Del Piero (Juventus), Antonio Di Natale (Udinese), Fabio Quagliarella (Udinese), Luca Toni (Bayern München) – atacanţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS