17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrică a dus spiritul Ştiinţei la CFR Cluj

Trică a dus spiritul Ştiinţei la CFR Cluj

Eugen Trică a afirmat că îşi doreşte ca, alături de CFR Cluj, şi Universitatea Craiova să revină în lupta pentru câştigarea titlului de campioană a României.

– Felicitări! După 17 ani de la eventul Craiovei ’91, altă echipă din provincie a reuşit, în sfârşit, să detroneze Capitala. Ce crezi că va fi de acum încolo, mai ales că granzii din Bucureşti nu vor sta cu mâinile în sân?
– Păi ce, credeţi că echipa CFR Cluj va sta cu mâinile în sân, n-aţi auzit pe domnul Paszkanyi câte zeci de milioane de euro va investi în continuare la CFR?! Vor aduce încă patru-cinci fotbalişti foarte valoroşi, chiar astăzi (ieri – n.r.) a sosit unul, argentinianul Pretto.
– Cu alte cuvinte, următoarele două-trei ediţii de campionat sunt cam acontate de CFR?!
– Aşa zic, acolo sus vom fi! Am în vedere, repet, investiţiile făcute.

Un event cu o echipă din provincie este foarte important

– Şi Craiova ta dragă când crezi că va putea să vă „fure“ un titlu?
– Îmi doresc ca şi Universitatea Craiova să revină în lupta pentru titlu. N-o spun declarativ, ci chiar asta îmi doresc.
– Ai mai câştigat cu Steaua un titlu şi o cupă, dar ai spus că acest event cu CFR este cel mai preţios…
– Este obţinut cu o echipă din provincie, ceea ce este foarte greu în România, de aceea îl consider aşa de important. Ca să obţii un campionat sau o cupă cu Steaua este simplu! Steaua ia foarte uşor trofeele astea. De aceea, să câştigi campionatul şi cupa cu o echipă din provincie este greu şi, astfel, foarte important din acest punct de vedere.
– Spiritul Craiovei a fost dus la CFR de tine şi de Marcel Popescu. Când zic asta, mă refer la faptul că mulţi dintre titularii echipei ardelene îi aparţin lui, ca impresar…
– Da, se poate spune şi aşa. Dar nu este numai meritul meu, ci al întregii familii de la CFR Cluj, jucători, antrenori, conducători. Eu am adus, într-adevăr, spiritul oltenesc în Ardeal.
– Până când mai ai contract cu CFR Cluj?
– Mai am încă un an. Dacă rămân aici? Numai un tâmpit ar părăsi CFR Cluj la ora asta!
– Acum urmează să daţi piept cu crema fotbalului european, nu cu Anorthosis. Emoţii, teamă, speranţe?
– Cu Anorthosis a fost un accident care nu se va mai întâmpla. A fost imediat după meciul nostru cu Universitatea Craiova, când am câştigat pe „Ion Oblemenco“, cu 3-1. Au fost oboseală, un teren greu în Cipru, plus faptul că noi i-am privit cam de sus pe ciprioţi. Gata, s-a uitat totul, acum am câştigat campionatul şi cupa! Speranţe pentru Liga Campionilor? Trebuie să facem puncte, trebuie…

N-aş accepta niciodată să fiu secund

– Cum comentezi parcursul Universităţii în acest campionat, încă o ediţie fără calificare în cupele europene?
– După un tur neaşteptat de slab, returul din 2008 a fost foarte bun. Chiar şi în meciul cu Steaua, pierdut de olteni, Craiova a jucat foarte bine, dar a avut ghinion.
– Ai devenit foarte slobod la gură, te-ai luat de Iovan, de Dacia Mioveni, de…
– Am spus la începutul campionatului că o să fiu nervos până când o să mă văd cu titlul în braţe! Acum m-am liniştit… N-am nimic cu nea Fane Iovan, chiar suntem în relaţii bune, am glumit. Ca să fiu sincer, m-a deranjat declaraţia recentă a lui Iovan, el afirmând că „la CFR Cluj sunt opt titulari străini şi cei doi români“. M-a deranjat că nu mi-a pronunţat numele! Şi când eram la Steaua i-am spus, de faţă cu Piţi, că ar trebui să-şi ia o echipă, să nu mai stea în umbra lui Piţurcă. Eu, de exemplu, n-aş vrea niciodată să fiu secund!

Florin Costea trebuia convocat la naţională

– Florin Costea ar fi avut loc în lotul naţional, ca şi tine?
– Bineînţeles. Uitându-mă la Florin Costea, parcă l-aş vedea pe Cămătaru, cu toate că Florin este mai tehnic decât „Cami“. Dacă aceia de la Craiova ţin de el şi dacă ar transfera doi-trei fotbalişti de valoare, Ştiinţa ar putea trage la campionat. Să nu mă înţeleagă greşit unii oameni, cum că eu aş avea ceva de împărţit cu Universiatea, aşa cum mai văd pe unele site-uri. Am avut un conflict cu cineva de sus de la Craiova, atât. N-am nimic cu suporterii Universităţii. N-am uitat de unde am plecat, nu sunt eu omul ăla.
– Ce ţi-a transmis socrul (Balaci – n.r.) după acest event cu CFR ?
– A fost foarte, foarte fericit.
– Ce faci în vacanţa asta?
– Fiul meu cel mare este la şcoală şi nu prea pot să plec. O să dau o fugă până la Barcelona şi la Craiova. O să vin chiar zilele acestea prin Bănie şi o să merg la primărie. De ce? Vreau să-i urez baftă la alegeri domnului primar Solomon!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII