13.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPremii mari la Turul României

Premii mari la Turul României

Cei 90 de sportivi participanţi la Turul ciclist al României vor avea de câştigat premii în valoare de 25.000 de euro, dar şi punctele acordate de Uniunea Ciclistă Internaţională pentru învingători, anunţul fiind făcut de secretarul general al FR de Ciclism, Vasile Selejan. „Pentru drumurile din România 90 de ciclişti sunt foarte mulţi. Ei sunt atraşi de premiile în valoare de 25.000 de euro, dar şi de punctele pe care UCI le acordă învingătorilor. Câştigătorul Turului ciclist al României va câştiga 2.700 de euro, aici nefiind incluse bonusurile“, a spus Vasile Selejan, punctând faptul că această competiţie va costa în total 550.000 de lei.
Prezent la conferinţa de presă, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Octavian Belu, a vorbit despre faptul că UCI a inclus Turul ciclist al României în calendarul său: „Este a 45-a ediţie şi se va desfăşura aşa cum era normal sub umbrela UCI. Cred că nu va fi prea mult dacă îl vom impresiona pe comisarul forului internaţional prin seriozitatea cu care vom organiza această competiţie. Sper să nu avem parte de sportivi dopaţi sau suspendaţi“.

Mulţi kilometri de străbătut

Programul Turului ciclist al României: prolog: 7 iunie – Municipiul Botoşani (3,7 km); etapa 1: 8 iunie – Botoşani-Tg. Frumos-Roman-Piatra Neamţ (168 km); etapa a 2-a: 9 iunie – Piatra Neamţ-Lacul Roşu-Gheorgheni-Miercurea Ciuc (137 km); etapa a 3-a: 10 iunie – Miercurea Ciuc-Sighişoara-Mediaş-Sibiu – 193 (km); etapa a 4-a: 11 iunie – Sibiu-Dumbrava-Cisnădie-Tălmaciu-Avrig-Bâlea Lac (96 km); etapa a 5-a: 12 iunie – Sighişoara-Rupea-Braşov-Vălenii de Munte (207 km); etapa a 6-a: 13 iunie – Vălenii de Munte-Cislău-Buzău-Ianca-Brăila (196 km); etapa a 7-a: 14 iunie – Brăila-Giurgeni-Hârşova-Constanţa (175 km).
Pe tot traseul vor fi 20 de sprinturi şi 14 căţărări, vor fi parcurşi 1.172 de kilometri şi se va trece prin 12 judeţe.
Câştigătorii Turului ciclist al României vor lua următoarele premii: tricoul galben – liderul turului; tricoul roşu – cel mai bun sprinter; tricoul verde – cel mai bun căţărător; tricoul alb – cel mai combativ; tricoul albastru – cel mai bun român.
Rutierul Dan Anghelache, de la Dinamo Secrom, a fost cel care a câştigat Turul ciclist al României în 2007, după o pauză de şapte ani în care nici un român nu se mai impusese în această competiţie.
Ediţia a 45-a a Turului ciclist al României este programată în perioada 7-14 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS