22.6 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMarica, apt pentru Euro 2008

Marica, apt pentru Euro 2008

Lovit la gambă într-unul dintre antrenamentele echipei sale, VfB Stuttgart, atacantul român a făcut mai multe analize medicale, în urma cărora s-a stabilit că accidentarea sa nu este gravă.

În urmă cu câteva zile, atacantul român Ciprian Marica s-a accidentat la pulpă la unul dintre antrenamentele echipei sale, VfB Stuttgart, iar presa a speculat că fotbalistul ar putea rata participarea la turneul final al Campionatului European 2008. Marica a făcut mai multe analize medicale, iar la aflarea rezultatelor investigaţiilor a răsuflat uşurat, declarând că accidentarea pe care a suferit-o nu este gravă deoarece nu are nici o leziune musculară.
„A fost mai mult o sperietură, nu e ceva grav! Am făcut o rezonanţă magnetică şi medicii m-au asigurat că nu am nici o leziune musculară. Doar un hematom urât pe gamba dreaptă. Am vorbit şi cu medicul naţionalei, Pompiliu Popescu, şi la fel mi-a spus, că nu e grav. Fac tratament specific pentru recuperare, dar nu voi juca în ultima etapă a Bundesligii“, a spus Marica.
Vârful tricolorilor a recunoscut că s-a speriat în momentul când s-a accidentat deoarece este hotărât să participe la turneul final, pe care îl aşteaptă de multă vreme.
„M-am speriat şi eu, dar acum mă simt bine. Voi fi apt să-mi ajut echipa la turneul final. Eu m-am apucat de fotbal când am văzut câtă lume ieşea în stradă după succesele echipei naţionalei din America şi nu vreau să mă gândesc că există pericolul să nu particip la un turneu final pe care România l-a aşteptat atât de mult. Repet, voi fi pregătit la nivel maxim fizic şi psihic pentru jocurile din Elveţia“, a mai afirmat Marica.

„Avem în spate 23 de milioane de suporteri“

Ciprian Marica a avertizat adversarele României din Grupa C a Euro 2008, Italia, Franţa şi Olanda, că vor face o mare greşeală dacă vor subestima dorinţa de afirmare a selecţionatei tricolore.
„Am văzut în presă că adversarii nu prea ne iau în serios, decât aşa, din politeţe. Nu vreau să spun vorbe mari, mie nu-mi place să mă bat cu pumnul în piept că o să rupem norii, dar cei care nu ne dau şanse prea mari să nu uite că noi avem nevoie de succese, de glorie. Italia, Franţa, Olanda sunt obişnuite cu înălţimile, noi am stat prea mult în plan secund ca să ne permitem să ratăm o asemenea ocazie. Şi avem în spate 23 de milioane de suporteri, care la începutul lui iunie vor trăi doar pentru naţională şi care ne vor da forţa să ne batem la fotbal cu granzii Europei. Vom juca pentru ei şi ne dorim cu toţii să-i facem fericiţi şi mândri!“.

„Nu joc fotbal pentru a câştiga bani“

Ciprian Marica a recunoscut că, de când s-a transferat la VfB Stuttgart, a avut evoluţii mai puţin reuşite. Atacantul român a promis însă că, în viitorul apropiat, prestaţiile sale se vor îmbunătăţi substanţial, dorind să devină unul dintre protagoniştii Bundesligii.
„Schimbarea campionatului, a modului de viaţă, a unei civilizaţii, în fapt, toate acestea m-au afectat mai mult decât m-am aşteptat. Eu am încercat însă mereu să dau tot ce e mai bun pentru echipă. Oricum, aşa nu vor mai merge lucrurile în viitorul apropiat. Am 22 de ani şi vreau să joc, să marchez goluri, să aduc bucurie fanilor. Sunt foarte tânar, vreau să mă afirm. La vârsta mea, nu vreau să câştig bani jucând puţin. Nu joc fotbal pentru a câştiga bani, ci vreau să demonstrez că am valoare“, a precizat Ciprian Marica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS