17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCostea sărbătoreşte la Torino

Costea sărbătoreşte la Torino

Golgheterul Ştiinţei împlineşte astăzi 23 de ani, el aflându-se în Italia, unde s-a operat de deviaţie de sept.

Pe Florin Costea, ziua de naştere l-a prins la Torino. Astăzi, cel mai bun jucător al Universităţii Craiova în sezonul recent încheiat va împlini 23 de ani, el plecând de miercuri în Italia, împreună cu secundul Ionel Gane. „Briliantul“ Băniei s-a oprit la Torino, prezenţa sa în capitala Piemontului trezind suspiciuni în rândul suporterilor. S-a vehiculat un posibil transfer la AC Torino (locul 14 în Serie A), variantă negată de oficialii clubului şi de jucător. „Sunt numai speculaţii, nu se pune problema unui transfer în Italia. Sunt la Torino pentru că am câteva probleme de rezolvat aici. Aşa cum am promis, nu plec de la Craiova“, a precizat Costea.
Finanţatorul grupării oltene a susţinut că fotbalistul a mers în Peninsulă pentru a se opera de deviaţie de sept, Mititelu precizând ieri că respectiva intervenţie chirurgicală a şi avut loc, jucătorul trecând peste această situaţie.
„Costea s-a aflat sub anestezie totală, operaţia a durat mai bine de o oră şi a decurs bine. Florin se află acum în salonul postoperatoriu“, a declarat ieri la prânz patronul Ştiinţei. „De ziua sa, Costea a primit cadou un năsuc nou-nouţ“, a adăugat Jerry Gane. Golgheterul Craiovei va fi externat astăzi, dar nu va părăsi Italia, el urmând să asiste duminică la partida AC Torino – Fiorentina, din ultima etapă de campionat, alături de Gane şi Nicolo Napoli, antrenorul Universităţii venind special de la Cagliari pentru a fi alături de cel mai bun elev al său.

Florin Costea, preferatul suporterilor

În sondajele lansate de site-ul oficial al clubului şi de craiovamaxima.ro, Florin Costea a fost votat ca fiind cel mai bun jucător al Universităţii de majoritatea suporterilor. Pe fcuniversitatea.ro, Costea a avut 70 la sută din sufragii, fiind urmat la mare distanţă de Wobay (7%), Gângioveanu (4%), Bornescu, Luţu (ambii cu 3%) şi Baird (2%), ceilalţi componenţi ai echipei primind unu la sută din voturi. Pe craiovamaxima.ro, din 1.074 de participanţi la sondaj, 712 l-au preferat pe Florin Costea (66%), pe podium mai aflându-se Bărboianu (7%) şi Gângioveanu (6%). Au mai fost nominalizaţi Dina (4%), S. Lung Jr. (3%), Wobay (3%), Bornescu (3%), Prepeliţă (2%), V. Găman (2%), Luţu (2%), Baird (2%) şi Dilevski (1%), restul având sub unu la sută.
În campionatul recent încheiat, Florin Costea a îmbrăcat de 30 de ori tricoul Ştiinţei (2.522 de minute), reuşind să marcheze 15 goluri. În partidele din 2007, atacantul oltean şi-a trecut în cont cinci reuşite (două cu Farul, una în tur şi una în retur), una cu Poli Timişoara şi două cu Gloria Buzău. 2008 a fost însă anul lui Costea: 13 meciuri din 15, 1.154 de minute jucate, zece goluri (câte două cu FC Vaslui, Poli Timişoara şi Dinamo şi câte unul cu CFR Cluj, Pandurii, Rapid şi UTA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU