13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cea mai bătrână gorilă din lume a împlinit 55 de ani

Jenny, cea mai bătrână gorilă din lume, şi-a aniversat săptămâna trecută 55 de primăveri. După cum informează Tgcom.it, în ciuda faptului că are ceva probleme de vedere, vedeta Grădinii Zoologice din Dallas continuă să arăte încă foarte bine pentru vârsta sa.

În 1965, gorila a adus pe lume un pui de sex feminin, pe nume Vicky, care, la vârsta de cinci ani, a fost trimisă la Grădina Zoologică din Alberta, Canada. De atunci, din motive necunoscute, Jenny nu a mai devenit mamă. Îngrijitorii spun despre veterana primată că este extrem de prietenoasă, dar, în acelaşi timp, şi un pic autoritară. „Dacă într-o zi nu are chef să iasă din adăpost, nu iese. Cu toate acestea, ea chiar iubeşte oamenii“, a mai spus Bowsher.

Jenny s-a născut în 1953, în Africa, iar până în 1957 a trăit în Capul Verde. „Îmi amintesc bine ziua în care a sosit“, spune Nancy Hamon, din Dallas, a cărei familie a adus maimuţa pe tărâm american. Astăzi, gorila cântăreşte 97 de kilograme şi este principala vedetă a parcului din Dallas. Pentru a-şi sărbători cum se cuvine aniversarea, Jenny a primit de ziua ei o tartă cu fructe şi alte dulciuri, inclusiv de la vizitatori.

360 de gorile trăiesc, în total, în grădinile zoologice din SUA, însă doar cinci dintre ele au ajuns până la 50 de ani. În libertate, o gorilă poate să trăiască până la 30-35 de ani. „Este o mândrie pentru noi. Înseamnă că am înregistrat mari progrese în tratamentul veterinar, nutriţie şi îngrijirea animalelor“, a spus Todd Bowsher, îngrijitor la Wilds of Africa din Dalas.

17.000 de dolari pentru statul în pat

Deşi mulţi sunt tentaţi să creadă că nu există meserie perfectă, este foarte posibil să îşi schimbe părerea chiar acum. După cum informează Tgcom.it, oricât ar părea de incredibil, există şi o meserie în care eşti plătit să nu faci nimic.

Centrul spaţial american NASA caută voluntari pentru o perioadă de trei luni. Persoanele selecţionate vor primi 17.000 de dolari, singura lor responsabilitate fiind să stea pe un pat şi să nu facă nimic. În acest fel, specialiştii de la NASA doresc să simuleze anumite efecte ale gravităţii zero. Prin urmare, tot ce trebuie să facă voluntarii este să răspundă la întrebările astronauţilor. Studiul se va desfăşura la o universitate din Texas, iar participanţii vor locui într-o unitate specială de cercetare.

Bărbaţii, mai materialişti decât femeile

Un studiu recent realizat de societatea de asigurări Scottish Widows a doborât un „mit“ vechi de când lumea, potrivit căruia femeile sunt mult mai tentate să se căsătorească din interes decât reprezentanţii sexului tare. În realitate, se pare că lucrurile nu stau tocmai aşa. Aproape de două ori mai mult bărbaţi au declarat că iau în calcul posibilitatea de a se căsători cu cineva doar din considerente financiare. 19 la sută dintre respondenţi au recunoscut că iau în calcul posibilitatea căsătoriei cu persoane bogate, pentru a beneficia de averea şi stilul de viaţă al acestora. În ceea ce le priveşte pe femei, procentul a fost de doar 11 la sută. 67 la sută dintre respondentele intervievate consideră mai important să îşi câştige propriii bani, în timp ce 76 la sută spun că nu se bazează pe iniţiativa partenerului lor atunci când este vorba de partea financiară.

Usher, mai bogat cu un milion de dolari

Cântăreţul de R&B Usher şi-a adăugat 500.000 de lire sterline (sumă echivalentă cu un milion de dolari) la averea deja consistentă, după ce a susţinut un recital privat pentru iubita unui miliardar. După cum informează Libero.it, miliardarul Andrew Williams l-a angajat pe solist să cânte la petrecerea aniversară a prietenei lui, Katie Teague, care şi-a serbat cei 26 de ani într-un club din Londra. La miezul nopţii, Usher a apărut cu tortul de ciocolată cu trei etaje, i-a cântat „La mulţi ani“ sărbătoritei, continuându-şi apoi recitalul cu hit-ul „Yeah“. Artistul a stat la petrecere până la două dimineaţa. „Andrew a mai angajat pentru evenimente private artişti precum Jamelia sau The Darkness. Dar Usher este idolul lui Katie, nu putea invita pe altcineva la această ocazie deosebită“, a povestit o sursă din anturajul cuplului.

Mariah Carey a rămas fără nunta visurilor ei

Mofturile de divă ale cunoscutei soliste Mariah Carey nu sunt deloc pe placul proaspătului ei soţ, Nick Canonon. Din câte se pare, vedeta visa la o nuntă fastuoasă, care ar fi costat trei milioane de dolari, iar pentru ceremonie, vedeta a făcut deja rezervare la catedrala Sfântul Patrick, din New York. De asemenea, frumoasa cântăreaţă apucase să comande orhidee roz şi liliac în valoare de un milion de dolari, un covor în aceeaşi culoare, 60 de porumbei care ar fi trebuit eliberaţi în momentul în care cuplul şi-ar fi spus jurămintele, punguţe cu cadouri pentru invitaţi, o rochie de mireasă de 20.000 de dolari şi rochiţe asortate pentru domnişoarele de onoare. Nick a refuzat însă categoric, iar ceremonia a avut loc luna trecută, la reşedinţa cântăreţei, din insulele Caraibe. „Mariah plănuise o ceremonie cu mult fast, cu porumbei, covor roz, mii de orhidee şi un banchet. Rezervase şi o sală la Plazza Hotel pentru petrecerea de după. Toate acestea nu puteau să aibă un preţ rezonabil. Se pare că artista va trebui să plătească acum o grămadă de taxe pentru anularea comenzilor. Diva se gândise şi la muzică! Aranjase chiar o mică reprezentaţie dedicată mirelui. Însă Nick o iubeşte pe Mariah pentru ceea ce este ea ca persoană, şi nu pentru imaginea publică. El a vrut să se căsătorească rapid şi fară prea mult tam-tam. Prietenii lor glumesc şi spun că relaţia celor doi este exact ca piesa lui Shakespeare «Îmblânzirea scorpiei»“, a povestit o sursă apropiată cuplului.

Carmen Electra, mereu sexy pentru alesul inimii sale

Voluptoasa actriţă Carmen Electra, crede că metoda cea mai bună pentru ca o femeie să îşi păstreze bărbatul este să fie mereu atrăgătoare. Iar soluţia ideală pentru îndeplinirea acestui obiectiv este să aibă un sexy-kit la îndemână, în permanenţă. „Păstraţi o trusă sexy în geantă, în maşină sau în sertar, la serviciu, care să conţină esenţialul: parfum, luciu de buze, lenjerie sexy şi o pereche de pantofi cu toc. Obiectivul este păstrarea încrederii în sine. Trebuie să aveţi mereu la îndemână obiectele de primă necesitate, nu se ştie niciodată“, crede Carmen. În acelaşi timp, senzuala vedetă a mărturisit că idolul său este actriţa americană Ann-Margret: „Idolul meu este Ann-Margret. Ei îi datorez totul, am descoperit-o în «Bye Bye Birdie» când eram încă la liceu, am studiat felul ei de a merge, de a vorbi, de a se comporta, precum şi expresiile ei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS