22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Bornescu pleacă din cauza fanilor

Mircea Bornescu pleacă din cauza fanilor

Patronul Ştiinţei susţine că „Jose“ nu mai suportă presiunea suporterilor, care i-au reproşat prestaţiile slabe din ultima vreme.

Plecarea portarului Universităţii, Mircea Bornescu, pare iminentă din moment ce nici una dintre părţi, nici jucătorul şi nici patronul, nu vorbeşte despre continuarea colaborării. Într-o intervenţie telefonică la Radio Oltenia Craiova, duminică seară, patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a anunţat că Bornescu poate pleca de la Universitatea, în cazul în care va avea o ofertă avantajoasă pentru el şi pentru club.
„Mircea este supărat pe atmosfera din ultima perioadă, când a fost înjurat şi acuzat. Eu am semnat prelungirea cu el, scadentă în vara viitoare, însă de trei ani, de când a venit la Craiova, are promisiunea mea că, atunci când va fi o ofertă concretă, va putea pleca. Dacă va fi ceva bun atât pentru el, cât şi pentru club, îi vom da drumul să plece, chiar dacă am inima strânsă. Să nu uităm că acum trei ani a ales să vină la noi în Liga a II-a, când putea să meargă fără probleme la Steaua. Băiatul acesta a ajutat Craiova atunci când îi ardea buza“, a spus Mititelu, care ar putea încasa cel puţin un milion de euro pentru Bornescu.

Riscăm cu Silviu Lung Jr.

Despre viitoarea destinaţie a lui Mircea Bornescu, Mititelu nu a spus nimic, dar s-a vorbit de Dinamo, apoi de Rapid. Ieri, s-a spus că şi FC Argeş a intrat pe fir, fapt confirmat şi de patronul piteştenilor, Cornel Penescu: „Sunt în tratative cu Adrian Mititelu pentru transferul lui Mircea. Vă spun sigur că, între Rapid şi Dinamo, Bornescu va ajunge la FC Argeş. Noi am stabilit mai de mult ca, în cazul în care vom vinde vreun jucător, să nu îl dăm formaţiilor din Capitală. Suntem foarte aproape de a realiza acest transfer, urmează să ne întâlnim şi să punem la punct ultimele detalii“, a spus Cornel Penescu.
Plecarea lui Mircea Bornescu îi va deschide poarta lui Silviu Lung junior, care a demonstrat că merită să i se dea mai multe şanse. Totuşi, Universitatea va risca rămânând într-un sigur portar, fără experienţă, deşi patronul Adrian Mititelu pare gata să joace periculos, mizând pe un goalkeeper care nu a împlinit 19 ani. „Toţi îmi spun că Silviu Lung junior poate fi titular fără probleme. Că în maximum un an şi jumătate, dacă va apăra, va fi cel mai bun din ţară. Eu sunt gata să-mi asum toate responsabilităţile cu Lung“, a mai spus Mititelu.

Tănasă, dorit de Poli Timişoara

Pus pe lista de transferuri de Universitatea Craiova, Ciprian Tănasă are mai multe variante de transfer. Jucătorul a anunţat în weekendul trecut că n-ar fi exclus să se întoarcă la FC Argeş, grupare care va reveni în Liga I, din sezonul viitor.
Ieri, patronul Politehnicii Timişoara, Marian Iancu, a anunţat că doreşte şi el să îl achiziţioneze pe atacantul Ştiinţei. „Îl vreau pe Tănasă, este un jucător pe care l-am monitorizat de ceva vreme. Vom înainta Craiovei o ofertă concretă pentru el, acum să vedem dacă şi jucătorul doreşte să vină la noi. Este posibil ca politica Universităţii să nu permită întărirea Timişoarei“, a declarat Iancu. „Normal că aş vrea să merg la Timişoara. Este o echipă importantă, joacă în Cupa UEFA, are un public fantastic. Dar, deocamdată, nu m-a contactat nimeni de la Poli. Pe lângă Timişoara, am şi alte oferte şi le voi cântări bine pe toate. Dacă Poli dă însă banii ceruţi de Craiova, cu mine nu este nici o problemă“ a fost răspunsul lui Ciprian Tănasă. Atacantul are 27 de ani şi a evoluat, pentru Ştiinţa, în 21 de meciuri, reuşind să înscrie doar patru goluri (trei cu Farul şi unul cu Dinamo, toate în tur). Adrian Mititelu cere 500.000 de euro pentru Tănasă, adică preţul plătit celor de la FC Argeş acum un an.
Următorul jucător alb-albastru care va părăsi Universitatea este Robert Săceanu, pentru care au apărut deja oferte, Poli Iaşi, Pandurii Târgu Jiu şi FC Argeş fiind interesate de serviciile mijlocaşului de 25 de ani. „Săceanu este nemulţumit că nu joacă, iar de la anul va fi şi mai greu, pentru că Napoli vrea să joace cu Valerică Găman ca fundaş central şi cu Dorel Stoica la închidere“, a dezvăluit Mititelu. Ionuţ Luţu va părăsi Ştiinţa doar dacă are ofertă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII