14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRegal handbalistic în Bănie

Regal handbalistic în Bănie

Pe parchetul Sălii Sporturilor din Bănie vor evolua astăzi „galacticele“ de la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Handbalistele de la SCM Craiova întâlnesc într-un meci amical cea mai galonată echipă din România.

Cu siguranţă, pentru tinerele handbaliste de la SCM Craiova, meciul amical cu Oltchim Râmnicu Vâlcea, programat astăzi, la ora 16.30, în Sala Sporturilor din Bănie, este unul de trecut la loc de cinste pe cartea lor de vizită. Nu este puţin lucru să evoluezi împotriva unor jucătoare care au în palmares aproape toate cele mai importante trofee, atât la echipa de club, cât şi sub culorile naţionalei. Luminiţa Huţupan şi colegele sale sunt campioanele României, câştigătoare ale Cupei Cupelor şi vicecampioane mondiale cu naţionala. Obiectivul întâlnirii este, aşa cum au declarat conducerile celor două cluburi, promovarea handbalului feminin în Bănie. Este prea puţin probabil ca jocul din Sala Sporturilor să se încheie cu o victorie la scor pentru „galactice“, deoarece între cluburile SCM şi Oltchim este o relaţie de colaborare. Practic, formaţia antrenată de Gheorghe Sbora este o soră mai mică a Oltchimului.

Duel între surorile Ţăcălie

În vara trecută, când s-a înfiinţat echipa SCM, tehnicianul craiovean a adus numeroase sportive de la Oltchim: Florina Didu, Carmina Bădiţă, Narcisa Bădiţă, Violeta Epure, Luisa Pop, Alexandra Ursachi (în iarnă) şi Alexandra Ţăcălie. Aceasta din urmă este sora mai mare a Adrianei Ţăcălie de la Oltchim, iar astăzi vor fi adversare. În plus, în lotul SCM se mai află două handbaliste care au făcut carieră la Oltchim, Victorina Bora şi Mia Rădoi. Antrenorul Oltchimului şi al naţionalei, Gheorghe Tadici, a promis că îşi va aduce în Bănie toate vedetele, singura absenţă de marcă fiind Valentina Elisei, plecată la un control medical în Germania.
Având în vedere importanţa acestui meci, oficialii SCM se aşteptă ca sala să fie plină la ora jocului. În plus, craiovenii au trimis invitaţii şi conducătorilor Federaţiei Române de Atletism.
Dacă astăzi este o întâlnire amicală, în sezonul următor, meciul SCM – Oltchim ar putea fi oficial. Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă Federaţia Română de Handbal va decide creşterea numărului de echipe în sezonul viitor al Ligii Naţionale, iar SCM, ocupanta locului doi în Divizia A, ar câştiga meciul de baraj cu o formaţie din Liga Naţională. Finalul acestui sezon este destul de încins pentru Oltchim, jucătoarele lui Gheorghe Tadici urmând să întâlnească în ultima etapă, pe teren propriu, Rulmentul Braşov, într-un joc pentru stabilirea campioanei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII