20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdrian Stoica vrea România în top

Adrian Stoica vrea România în top

Campionatul European de la Lausanne este privit cu încredere de conducătorul gimnasticii româneşti, acesta considerând că sportivii noştri vor demonstra de ce sunt în stare.

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, priveşte încrezător în viitor, fiind convins că gimnaştii români vor reuşi un rezultat bun la CE 2008 de la Lausanne, care va debuta astăzi şi se va încheia duminică, atât la seniori, cât şi la juniori. „Ne aşteptăm la medalii cu siguranţă, dar trebuie să vedem şi la faţa locului cum se desfăşoară ostilităţile. E greu de făcut pronosticuri, dar băieţii au de apărat rezultate excepţionale pe plan european la ultimele ediţii ale CE, nu chiar ultima, care a fost mai puţin fastă din cauza accidentărilor. Cred că există şansa de a reveni pe podium“, a afirmat Adrian Stoica. Acesta consideră că, în concursul pe echipe, România (vicecampioană europeană în 2006) va avea ca principale contracandidate la medalii pe Rusia, Franţa şi Belarus: „Rusia şi Franţa sunt două puteri în gimnastica masculină europeană, dar şi Belarusul, Ucraina, Germania, au obţinut rezultate bune la CM de anul trecut. Este o concurenţă acerbă! Obiectivele noastre sunt una-două medalii atât la seniori, cât şi la juniori“. La ultima ediţie a CE de juniori, România s-a clasat pe locul şase.

Evoluţii cu gândul la Olimpiadă

Conducătorul gimnasticii româneşti, Adrian Stoica, a opinat că Europenele au şi rolul unei etape de pregătire în vederea participării la JO 2008. „Competiţia la seniori este şi o etapă de pregătire în vederea JO 2008. Practic, este un moment în care sportivii noştri trebuie să ne arate cam ce doresc să prezinte la Beijing. Are un anumit scop metodologic în formarea echipei pentru JO. Exerciţiile care vor fi prezentate trebuie să fie bazate pe ceea ce gimnaştii va trebui să arate la Olimpiadă“, a punctat preşedintele FRG.
Deşi este conturat, lotul României pentru JO 2008 va fi definitivat după Campionatul Naţional de la sfârşitul lunii iunie şi alte concursuri pe echipe. Din păcate, Marian Drăgulescu, unul dintre pilonii de bază ai echipei, alături de Daniel Popescu, Răzvan Şelariu şi Flavius Koczi, nu este la parametrii maximi pentru a merge la Beijing, nereuşind să se recupereze încă.
„Rămâne de văzut cum îşi va reveni şi Marian Drăgulescu. Sunt momente pe care trebuie să le trecem până vom definitiva echipa olimpică. În mod normal, după aceste Europene, el trebuie să fie refăcut 100 la sută, să facă faţă unei pregătiri intense până la JO. Rămâne însă de văzut. Orice sportiv trebuie să-şi demonstreze forma de concurs. Poţi avea orice încărcătură de titluri în spate, dar, dacă nu eşti în stare să-ţi faci exerciţiile, nu te bagă nimeni în seamă. Nu vor fi excepţii de la acest principiu sportiv de bază“, a încheiat Adrian Stoica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS