16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFC Craiova, exclusă din play-off

FC Craiova, exclusă din play-off

Deoarece au părăsit terenul în minutul 32 al partidei de la Deva, la scorul de 3-3, jucătorii echipei de futsal FC Craiova au fost excluşi ieri din semifinalele play-off-ului Ligii I. Oltenii vor face apel, iar dacă răspunsul va fi negativ, CIP Deva se va califica în finală.

Caz fără precedent în futsalul românesc! Prim-divizionara FC Craiova s-a retras luni seară de pe teren la Deva, cu aproape opt minute înainte de încheierea jocului tur cu CIP, din semifinalele play-off-ului. Era minutul 32 al partidei şi scorul 3-3, când oltenii au răbufnit, nemulţumiţi de maniera de arbitraj a cuplului Radu Voinea şi Mugurel Vădan din Bucureşti. „Fluieraşii“ nu au acordat fault la intervenţia dură a hunedoreanului Alioani asupra lui Bălan, dar la faza următoare le-au acordat fault gazdelor. Craioveanul Cristi Stăncuţa i-a cerut socoteală arbitrului, motiv pentru care a fost eliminat. Imediat, finanţatorul echipei oltene, Sorin Croitoru, a retras echipa de pe teren. „Am recurs la acest gest extrem deoarece am fost furaţi de arbitri sistematic şi în special în meciurile cu CIP Deva. De când am aflat cine ne va arbitra şi că Vali Ioniţă este observator am ştiut că aşa se va întâmpla. Vreau să asigur pe toată lumea că nu a fost nimic premeditat şi sper ca gestul nostru să fie perceput ca un semnal de alarmă“, a declarat după meci Croitoru. Oficialul craiovean a reclamat faptul că arbitrii întâlnirii au judecat cu măsuri diferite, în defavoarea echipei sale, faze identice, iar eliminarea lui Stăncuţa a fost uşor acordată. Conform regulamentului, arbitrii au aşteptat trei minute, după care au fluierat finalul jocului şi, cel mai probabil, CIP Deva va câştiga meciul cu scorul de 3-0 la „masa verde“.

Cer rejucarea meciului de la Deva

Atât de tare i-au supărat craiovenii pe oficialii federali, încât aceştia din urmă au decis ieri ca meciul al doilea din semifinalele play-off-ului, care ar fi trebuit să se dispute duminică la Craiova, să nu se mai joace. „Ne-au anunţat că ne-au exclus din play-off şi că am fost amendaţi cu 3.000 de lei. Mi se pare o decizie nelalocul ei şi vom face apel. Vom încerca să-i anunţăm şi pe şefii cei mari de la Federaţie de ce tratament avem parte. Pe lângă faptul că solicităm să se dispute meciul al doilea, vrem să se rejoace şi partida de la Deva“, a adăugat Sorin Croitoru. Acesta a reamintit că, în 2006, la un amical al României cu multipla campioană, Spania, disputat la Deva, ibericii au vrut să nu mai joace repriza a doua deoarece arbitrul Radu Voinea fluiera pro România.

Mâine se întâlnesc în Cupă

După primele cinci minute de joc, FC Craiova era deja condusă cu 2-0, prin reuşitele lui Gherman şi Cosma. Însă, în minutul 15, oltenii erau cei care preluaseră conducerea prin golurile lui Bălan, Stăncuţa şi autogolul lui Lupu. Campioana CIP Deva a egalat la 3-3 abia în minutul 31, prin Alioani.  La meciul de la Deva, la FC Craiova a revenit pe banca tehnică Marius Pârciu, antrenorul cu care oltenii începuseră sezonul, dar care plecase de la echipă după numai câteva etape. Pârciu a trimis în teren echipa: Rizan – A. Mihalache, Cioboiu, Relea, Apostol. Au mai jucat: Bălan, Alecu, M. Mihalache, Muliu, Stăncuţa. Cele două formaţii se vor mai întâlni mâine la Mediaş, în semifinalele Cupei României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS